Читај ми!

Hoti: U Vašingtonu o infrastrukturnim projektima

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da će na sastanku delegacija Beograda i Prištine u Beloj kući inicirati razgovor o velikim infrastrukturnim projektima, ali je ostavio priliku da se otvoreno razgovara i o drugim temama.

"Naš dogovor za ovaj sastanak bio je da razgovaramo o velikim infrastrukturnim projektima koji integrišu dve ekonomije", rekao je Avdulah Hoti prištinskim medijima koji izveštavaju iz Vašingtona.

Dodao je da je pripremio listu sa kojom će nastupiti u dijalogu, ne navodeći o kojim projektima se radi.

Rekao je i to da se sve teme nameću tokom dijaloga.

Ranije danas mediji na albanskom su javili da će prištinska delegacija prezentovati više projekata koji se tiču infrastrukturnih povezivanja, vrednih tri milijarde dolara.

"Kosovska delegacija započela je pripreme pre 10 dana. U Beloj kući će biti predstavljeni veliki projekti vredni tri milijarde dolara. To su železnica Prizren–Drač, energetski gasovod Skoplje–Priština, te višemodna stanica koja dostiže vrednost od 50 miliona dolara", preneo je neimenovani sagovornik iz kosovske vlade.

Prištinsku delegaciju na sastanku predvodi premijer Avdulah Hoti. Uz njega u njoj će biti i potpredsednici vlade, te ministarka spoljnih poslova i koordinator za dijalog sa Beogradom.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије