Читај ми!

Приштина у Вашингтону презентује пројекте вредне три милијарде долара

Делегација централних институција у Приштини презентоваће на састанку са званичницима Београда у Вашингтону више пројеката који се тичу инфраструктурних повезивања, вредних три милијарде долара, преносе приштински медији.

Неименовани саговорник из косовске владе пренео је да је "косовска делегација започела припреме пре десет дана. У Белој кући ће бити представљени велики пројекти вредни три милијарде долара. То су железница Призрен-Драч, енергетски гасовод Скопље-Приштина, те вишемодна станица која достиже вредност од 50 милиона долара".

Приштинску делегацију на састанку предводи премијер Авдулах Хоти. Уз њега у њој ће бити и потпредседници владе, те министарка спољних послова и координатор за дијалог са Београдом.

Уочи састанка специјални саветник америчког председника навео је да Сједињене Државе немају тајни план када су у питању преговори Београда и Приштине, истичући да ће теме разговора бити економске природе.

"Искључиво смо фокусирани на имплементацији споразума у вези којих смо се већ договорили - о авио-линији, железници и ауто-путу. Ти споразуми ће нам омогућити да изградимо економски развој", казао је он, додајући да ће се о овим споразумима, који још нису спроведени, разговарати и ове недеље, а онда ће се дискусији додати додатна питања "која ће омогућити отварање нових радних места и економски развој".

Према његовим речима, тестираће да ли "постоји жеља код странака да причају о тим питањима".

"Мислим да ћемо представити скоро свако питање, али зависиће од самих њих да ли желе да иду даље са тим", рекао је и додао да "једино што ће да траже јесте да, уколико желе помоћ САД, ако желе развојне доларе, онда је потребан напредак на економском плану".

"Не желимо да губимо наш новац", казао је званичник америчке администрације.

Разговори о тим питањима водиће се 3. и 4. септембра.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво