Nastavak dijaloga i dalje planiran za jul, EU ne bira ko će predvoditi delegacije

Evropska unija i dalje planira nastavak dijaloga u julu, a na stranama je da odluče ko će ih predstavljati u razgovorima, izjavio je portparol EU Peter Stano odgovarajući na pitanje da li će optužnica Specijalnog tužilaštva protiv Hašima Tačija uticati na nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

"EU je odlučna da nastavi svoju ulogu posrednika u dijalogu Beograda i Prištine, ali nećemo diktirati ko će biti naši sagovornici i partneri. Na vlastima u Beogradu i Prištini je da odrede ko će biti sagovornici EU u okviru dijaloga", rekao je Stano.

Naglasio je da ja EU odlučna da u julu organizuje sastanak u okviru dijaloga, što su obe strane ranije potvrdile u razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom.

"Ako dođe do nekih pomeranja datuma odnosu na prvobitni plan, biće utvrđen neki novi datum, jer ne postoji alternativa nastavku dijaloga. Nije važno da li će se on desiti prvog, desetog ili tridesetog jula – važno je da će se desiti, ako su obe strane ozbiljne u pogledu nastavka evropskog puta", zaključio je Stano.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво