Poslanici SNS-a noć proveli na stepenicama skupštine, Obradović tvrdi da nije uneo hranu u parlament

Predsednik Dveri Boško Obradović noć je proveo u Skupštini Srbije, dok su poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić jutro sačekali ispred parlamenta. Obradović koji je oko 6.40 jutros izašao ispred zgrade parlamenta, tvrdi da pije samo vodu i da hrana nije uneta u zgradu, već ćebe i jastuk. Veći deo noći ispred je bio i samostalni poslanik Miladin Ševarlić, koji je povremeno, na neko vreme ulazio u zgradu, ali se vraćao na stepenište.

Ispred Doma Narodne skupštine petnaestak minuta posle ponoći ostali su poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić, kao i samostalni poslanik Miladin Ševarlić, koji je danas rekao da će razmisliti da li će nastaviti štrajk.

Boško Obradović je u jednom momentu ušao u zgradu Narodne skupštine, zatim izašao, kako je rekao, po punjač za mobilni telefon, i zatim se vratio u zgradu.

Obradović tvrdi da nije uneo hranu u zgradu Narodne skupštine, gde je proveo noć, već da uzima samo tečnost.

On kaže da je, kao što je i juče najavio, posle ponoći ušao u prostorije Poslaničkog kluba gde je sa kolegom Ivanom Kostićem proveo noć, a da je jutros nešto pre 7 sati ponovo bio ispred zgrade parlamenta.

"U Narodnu skupštinu ne može da se unese ništa dok obezbeđenje to ne prekontroliše, a nikakva hrana nije uneta, već samo jastuk i ćebe, da možemo u toku noći malo da se odmorimo", rekao je Obradović za Tanjug.

Dodao je da unosi samo tečnost i da će to tako i ostati. Kaže i da namerava da isred skupštine ostane duže vreme i da se neće "povući" dok ne bude dostigao ishod koji, kako navodi, vodi ka "normalizaciji političkih prilika". 

"Neću prekinuti štrajk glađu sve dok vlast ne pozove opoziciju za pregovarački sto, i da se napravi dogovor o odlaganju izbora za šest meseci", poručio je prethodno Obradović.

Pre toga, potpredsednica Dveri Marija Janjušević donela je Obradoviću jastuk i ćebe, koje je unela u Skupštinu, a potom i vreću za spavanje.

Ispred parlamenta su još ostali i poslanici Srpske napredne stranke.

Pristalice i vlasti i opozicije uglavnom su se razišle sa prostora ispred parlamenta.

Večeras je, inače, u jednom trenutku Obradovića na stepeništu Skupštine obišao Dragan Đilas i razgovarao jedno vreme, pre nego što je otišao.

Različiti zahtevi

Prvi se na štrajk glađu odlučio samostalni poslanik Miladin Ševarlić, zbog, kako je rekao, nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini da raspravljaju o Kosovu i Metohiji i povredama celovitosti Srbije.

Pridružio mu se lider Dveri Boško Obradović sa zahtevom da se prekine izborni proces i da vlast i opozicija sednu za pregovarački sto.

U štrajk glađu ušao je zatim šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, sa poslanicom SNS-a Sandrom Božić.

Uz zahtev da tužilaštvo reaguje na to što je ispred parlamenta napadnut poslanik Marjan Rističević, poručili su da neće prekinuti protest dok pravosuđe ne počne da radi svoj posao.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">