Gojković: Brutalno napadnut Rističević

Predsednica Skupštine Maja Gojkovoć osudila je napad poslanika Dveri Boška Obradovića na poslanika Marjana Rističevića. Ona je na vanrednoj konferenciji za novinare pokazala Rističevićev pocepani sako i rekla da taj sako predstavlja građane koji su glasali za njega.

Maja Gojković je rekla da je taj napad fašistički. Dodala je da je Rističević brutalno napadnut, da u ga napali, gazili i tukli i da on bez obezbeđenja ne bi uspeo da se izvuče i preživi.

Predsednica parlamenta je pokazala Rističevićev pocepani sako i rekla da taj sako predstavlja građane koji su glasali za njega.

"Ovo može da nastane samo ako vas fašisti brutalno napadnu, gaze i tuku", rekla je Gojković. Ona je dodala da on na maski ima tragove krvi i da je sada u ambulanti.

Gojković je pozvala nadležne da reaguju i kažu šta napad na poslanika zaista znači i pozvala EU da da ocenu o "fašističkom ponašanju poslanika oličenim u Bošku Obradoviću".

"Pozivam ih da kažu kakav je njihov stav povodom ovog brutalnog napada na parlament i poslanika Rističevića", rekla je Gojković.

Ona je rekla da su se takvi prizori viđeni uoči dolaska na vlast Adolfa Hitlera.

"Molim medije da ne prećutkuju ovo što se danas desilo. Pred nama je pitanje šta sledi dalje", rekla je Gojković.

Ona je rekla da će se odlučno suprotstaviti pokušaju blokade skupštine. Iza nje su na konferenciji za novinare stajale poslanice SNS-a.

Premijekra Ana Brnabić je istakla da će Vlada Srbije poštovati parlament i da će uraditi sve da bi bio sačuvan najviši zakonodavni dom od svake vrste vandalizma. 

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević pitao je da li su napadi norma politike u Srbiji i pozvao nadležne da reaguju na napade na poslanika Marjana Rističevića.

Milićević je osudio napad na Rističevića i istakao da to ne sme da bude norma društvenog ponašanja u Srbiji.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво