Reagovanja na zviždanje Boška Obradovića u skupštinskoj sali

Predstavnici političkih stranaka reagovali su na to što je poslanik Dveri Boško Obradović na početku sednice Narodne skupštine duvao u pištaljku u skupštinskoj sali, nakon čega je udaljen.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, u skupštinskoj raspravi rekla da je Obradović pokazao neoštovanje prema srpskoj zastavi, govoreći o tome što je Obradović, dok su ga izvodili iz sale, držao zastavu Srbije. Navela je da je zastava simbol koji mora da se poštuje, ali da je to nešto to Obradović "tek treba da nauči". 

Poslanik SNS-a Igor Bečić je ocenio je da je jedan od lidera SZS "Dragan Đilas naredio lideru Dveri Bošku Obradoviću" da upadne na sednicu Skupštine Srbije i prekine zasedanje, ne bi li sprečio usvajanje odluke o ukidanju vanrendog stanja.

Rekao je da Đilas, koristeći se izmišljotinama i lažima, pokušava da uruši ugled Vučića i da ga natera da se povuče i dodaje da se to neće desiti i da "svaki naprednjak s ponosom stoji uz svog predsednika".

Šef srpske diplomatije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je da ponašanje Boška Obradovića u parlamentu pokazuje da je cilj Saveza za Srbiju opstrukcija rada parlamenta i svih napora Vlade Srbije.

Dačić je rekao i da svuda u svetu opozicija traži izbore, a da samo u Srbiji beži od njih jer, kako ocenjuje, lideri tih stranaka znaju da bi rezultati na izborima bili poražavajući za njih.

I poslanik Đorđe Milićević je na konferenciji za novinare izrazio žaljenje što je današnja sednica započeta incidentom ocenivši da je Boško Obradović pokušao da politički profitira.

Narodni poslanik Miroslav Aleksić je rekao da je Narodna stranka apsolutno protiv svake vrste ekstremizma i necivilizovanog ponašanja, bilo da dolazi od vlasti ili opoziicije.

Prema njegovim rečima, Narodna stranka podržava ukidanje vanrednog stanja, ali ne podržava da se odmah krene sa predizbornim radnjama. Ocenio je da zakazivanjem izbora za 21. jun vlast pokazuje da su im izbori važniji od života građana.

Kako kaže, za vreme vanrednog stanja, građani Srbije su bili odgovorni, najveći broj se pridržavao svih mera, poštovao reč struke, nisu se izlagali opasnosti.

Šef poslanika DS-a Goran Ćirić je rekao da je njegova stranka protiv bilo kakvog nasilja u parlamentu jer se onda nasilje prenosi i na ulice. Pozvao se na izlaganje poslanika SNS-a Vladimira Đukanovića koji je na prethodnoj sednici, prema Ćirićevim rečima, pozvao na proteste i paljenje baklji na krovovima. 

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво