Kurti se izvinjava što taksa još nije delimično ukinuta

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izvinio se putem "Fejsbuka" građanima jer još nije ukinuo taksu na srpsku robu i sirovine, prenosi "Kosovo onaljn".

Aljbin Kurti je naglasio da nije uspeo da ubedi vladajućeg partnera DSK da delimično budu ukinute takse na robu iz centralne Srbije i ponovio da je reciprocitet prava mera kojom bi trebalo delimično zameniti taksu, prenosi Kosovo onlajn.

"Danas, 15. marta 2020. godine, trebalo je ukinuti stopostotnu taksu  na sirovine uvezene iz Srbije. To se neće dogoditi. Žao mi je zbog toga. Još uviek nisam uspeo da uverim našeg partnera iz vladajuće koalicije DSK u ono u šta sam uveren – postepena zamena takse reciprocitetom je najbolji, najpravedniji i najkorisniji način", napisao je Kurti na Fejsbuku.

Kurti je, takođe, uputio izvinjenje i zbog toga što se na jučerašnjoj sednici Skupštine Kosova nije pridržavao uputstva o fizičkoj udaljenosti većoj od jednog metra, zbog koronavirusa.

"Sa mojim potpredsednicima vlade bio sam sve vreme bliži dok smo razgovarali o budžetu za 2020. koji smo usvojili sinoć. Žao mi je zbog toga i izvinjavam se", napisao je Kurti na Fejsbuku.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво