Omladinci i dalje dežuraju u centrali DS-a

Članovi Omladine Demokratske stranke od juče popodne, kada su čuli da je njihov odbor raspušten, samo dan pošto je izabran, "dežuraju" na smenu u prostorijama stranke u Nušićevoj ulici. Očekuju predsednika Zorana Lutovca da im objasni odluku o raspuštanju njihovog, ali i drugih odbora stranke, ali se to danas do podneva još nije dogodilo. U saopštenju kojim se Lutovac oglasio, optužio je Aleksandra Vučića da destabilizuje DS.

Predstavnica Omladine DS-a Aleksandra Božić, koja sa kolegama "dežura" u stranačkoj centrali koju su juče zauzeli, rekla je da nisu dobili nikakvo objašnjenje raspuštanja njihovog odbora, ali ni da li će Lutovac doći da im to kaže, s obzirom da su mu, i javno, uputili poziv da dođe.

"Ovom odlukom ugrožena je demokratija u stranci, a nama stižu poruke podrške sa svih strana, od funkcionera, tako i poslanika iz redova DS", kaže Božićeva za Tanjug.

Ističe da njihova ideja nije da "prave haos", ali insistiraju na odgovorima.

Tim pre što, kako navodi, pre sednice Glavnog odbra nije bilo nikakvih nagoveštaja da bi moglo doći do takve odluke, te da su bili zatečeni.

Božićeva kaže da ne znaju ni koji članovi su glasali za takvu odluku i da očekuju da će imati više informacija kada predsednik Lutovac dođe i obrati se.

"Spremni smo da čekamo dok se ne pojavi, jer za nekog ko se nalazi na takvoj poziciji ne priliči da se ne pojavi i da razgovara s nama, jer to je sve što želimo – da razgovarmo", precizirala je Božićeva.

Predsedništvo Demokratske stranke raspustilo je u subotu podmladak stranke, koji je dan ranije izabran, dok je deo članova napustio sednicu Glavnog odbora, koja je održana pre toga.

Zoran Lutovac oglasio se posle sednice rukovodstva stranke, tvrdnjom da DS destabilizuje predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić.

Lutovac u saopštenju navodi da je DS na pravom putu povratka nekadašnje snage, i da ga zato ne čudi što je predsednik Vučić, kako navodi, "aktivirao sve resurse u bezuspešnom pokušaju da razbije bojkot izbora i konsolidaciju DS".

Prema njegovim rečima, narednih nekoliko meseci su ključni za otpor Vučiću, i, kako je naveo, zato će njegova stranka pokazati ozbilnost i odgovornost okupljajući proevropske i reformske snage društva.

Burnoj jučerašnjoj sednici Glavnog odbora DS prisustvoivalo je 163 člana od 280 članova, odnosno, kako je rekao u međuvremenu rekao Radoslav Milojičić Kena, polovina ili nije došla ili je izašla napolje, što, ističe on, govori o podeljenosti unutar Demokratske stranke.

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 01. dec 2019, 15:44) - anonymous [neregistrovani]

Svasta?

Ja znsm da vi "demokrate" optuzujete Vucica za sve i svasta ,ali sada ste bas preterali? Pa kako moze covek da bude kriv za ono sto vi radite u sopstvenom dvoristu, da ne kazem stranci? Nezadovoljstvo Demokratske omladine ste vi proizveli, a nacin na koji ce da reaguju ste im vi stariji pokazali dosad u bezbroj primera? Dakle, sami ste krivi za sve svoje postupke, i sve dok to ne shvatite okrivljujuci druge za sopstvene neuspehe tako ce te i da prolazite?

div id="adoceanrsvdcfhklggd">