Омладина ДС-а заузела централу странке у Београду

Након што је Извршни одбор ДС-а распустио омладински клуб и више београдских одбора, омладина Демократске странке заузела је вечерас централу у Београду, сазнаје Танјуг.

Члан Демократске странке Немања Ивановић је рекао Танјугу да ће млади остати у централи странке док се, наводи, не поништи нестатутарна одлука о распуштању омладине ДС.

"Ми смо дошли у централу, која је исто наша, како бисмо добили одговоре. Извршни одбор је донео одлуку на седници да распусти демократску омладину и то без икаквог права и без образложења зашто су нас распустили. Та одлука нас је шокирала и ово је наш одговор на то", рекао је Ивановић.

Члан Главног одбора Демократске странке Балша Божовић пружио је подршку омладини и општинским одборима који су раније данас на седници Главног одбора, како каже, распуштени без образложења.

"Дубоко сам шокиран начином и одлукама којима се најактивнији и најуспешнији део странке распушта и забринут сам што се у ДС-у демократија ставља по страни", рекао је Божовић.

И посланик Демократске странке Радослав Милојичић подржао је чланове омладине.

"Пуна подршка омладини ДС-а у стајању на пут диктатури у Демократској странци", кратко је прокоментарисао Милојичић најновија дешавања у странци.

Извршни одбор данас је, због "непослушности", распустио више општинских одбора странке у Београду.

Такође, распуштено је и недавно изабрано руководство страначког подмлатка.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(субота, 30. нов 2019, 23:45) - anonymous [нерегистровани]

Demokratski

To oni onako, demokratski.

(субота, 30. нов 2019, 23:36) - Снешко Белић [нерегистровани]

Очекивано

Оно што су чинили они годинама, стварали нове партија, а вршили демонтажу постојећи партија, партија које су им представљале највеће ривале коначно је дошло на наплату, империја се сама урушава ко и све империје до сада у познатој историји, стварају се на бази истинских, правичних постулата али и крајњој тачци постану само још једно мрестилиште за личне интересе појединаца, постају диктатуре и на крају пропадају. Нека им је срећан крај!

(субота, 30. нов 2019, 20:36) - Dušan Ilić [нерегистровани]

Razgradnja stranaka je opasna

Kao član DSS, ponavljam, DSS, mogu samo da kažem da je sve što se događa u DS žalosno. Ne ulazim u njihov Statut ni u stranačku organizaciju ali ovakvo demontiranje jedne političke organizacije makar ona imala i samo 1%,nije dobro za Srpsko društvo.
DS je nanela mnogo štete Srbiji ali je treba pustiti da se pročisti i regeneriše. 

(субота, 30. нов 2019, 20:23) - anonymous [нерегистровани]

Ohohooo!

Pa odakle diktatura u " Demokratskoj stranci"? Zar gospoda iz te stranke ne govore da su oni jedina svetla tacka u mraku u kome se nalazi Srbija?

(субота, 30. нов 2019, 19:23) - anonymous [нерегистровани]

Anarhija

Sva ova desavanja u politickom zivotu Srbije vec izvesno vreme nisu demokratija nego anarhija!