U Novom Sadu o uspostavljanju zajedničkog tržišta, bez granica

Trilateralni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Zoranom Zaevim u Novom Sadu. Glavna tema trilateralnog sastanka je uspostavljanje "malog Šengena" radi boljeg povezivanja tržišta regiona koje obuhvata 20 miliona ljudi.

Premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev sinoć su se sastali sa predsednikom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić i prošetali ulicama Novog Sada.

"Srećan sam što smo počeli da brinemo o sebi, što ne moramo uvek da imamo tutora već što sami možemo da razgovaramo i da se, kao sad u Novom Sadu, dogovaramo o dobroj budućnosti za naše ljude, za naše radnike, za naše seljake i pre svega za mlade ljude, da ostanu u našim zemljama, a ne da idu trbuhom za kruhom", rekao je predsednik Vučić.

Zaev je ukazao da je potrebno da se saradnja što više unapredi, jer postoji ogroman kapacitet koji, kako je rekao, do sada nije iskorišćen.

"Pre svega, sjajno je da smo svi ovde i samo pokušavamo da razmotrimo teme o kojima smo razgovarali i razgovarali i razgovarali u mnogim prilikama sa našim evropskim prijateljima", rekao je Rama.

Premijeri Albanije i Severne Makedonije doputovali su sinoć, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekala ih je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Predsednik Vučić i premijerka priredili su večeru gostima, a nakon toga prošetali su ulicama Novog Sada.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 10. okt 2019, 14:50) - Aleksandar Todorović [neregistrovani]

Odličan potez!

Odličan potez! Treba privreda da ojača, poljoprivreda, Srbija, Albanija, Makedonija, BiH, Crna Gora to je skoro 20 miliona. Granice treba brisati. Ond problem granica Kosova postaje mnogo manji, i ona će Albance manje boleti što će severno od Ibra biti centralna Srbija. . Najmudrije odluke Vučića Srbi ne kapiraju!!!

(četvrtak, 10. okt 2019, 10:25) - anonymous [neregistrovani]

Sačuvaj Bože!!

Jedino što mogu da zamislim je sačuvaj Bože i sakloni, samo nam to falilo!

(četvrtak, 10. okt 2019, 09:20) - anonymous [neregistrovani]

Аlbanci

nam rade o glavi, a mi "pravimo""mali sengen" sa njima!?

(četvrtak, 10. okt 2019, 09:15) - Душан [neregistrovani]

Чему

Чему ово служи осим подизању Албанске државе и омогућавању Албанцима да се лакше шире и праве њихово тржиште? Овакве грешке смо већ правили у историји.

(četvrtak, 10. okt 2019, 08:49) - anonymous [neregistrovani]

Gde ste našli 20 miliona ljudi

u Srbiji, Albaniji i Makedoniji?

(četvrtak, 10. okt 2019, 08:32) - anonymous [neregistrovani]

тај

Тај Рама не треба да долази у Србију.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">