Еди Рама и Зоран Заев допутовали у Србију, о "малом шенгену" у Новом Саду

Премијери Албаније и Северне Македоније, Еди Рама и Зоран Заев, допутовали су у Србију, а на аеродрому "Никола Тесла" дочекала их је министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић. Председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић приредили су вечеру гостима, а након тога прошетали су улицама Новог Сада.

Двојица премијера учествоваће сутра у Новом Саду на трилатералном састанку на позив и иницијативу председника Србије Александра Вучића.

За госте из Албаније и Северне Македоније, председник Србије Александар Вучић и председница Владе Ана Брнабић приредили су вечеру.

Претпоставља се да је већ током вечере било речи о регионалној економској сарадњи и приближавању тржишта од око 20 милиона људи.

Након вечере Вучић, Брнабићева, Заев и Рама прошетали су новосадским улицама са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем.

Слике и видео шетње новосадским улицама објављени су на Инстаграм страници председника.

Званични састанак је сутра у девет часова на Петроварадинској тврђави у Официрским павиљонима. 

Главне теме састанка су појачана регионална сарадња, олакшавање слободног протока људи, робе и услуга и капитала, као и смањење времена чекања камиона на границама... 

Према најавама сутра би требало да буде потписана декларација о намерама, а након састанка, тројица званичника ће се обратити медијима негде око 11 часова, што ће РТС преносити уживо.

Вучић, Рама и Заев су о овим питањима већ неформално разговарали током Генералне скупштине УН у Њујорку у септембру, а српски председник је тада најавио да ће на састанку у Новом Саду бити конкретизовани планови о повезивању тржишта у региону.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 09. окт 2019, 21:36) - anonymous [нерегистровани]

Sledi nova samarcina

Okrenuli smo I drugi obraz. Logicno, sledi nova samarcina od Rame...

(среда, 09. окт 2019, 21:20) - anonymous [нерегистровани]

Lutanje

Samo ne znam da li je ovo neko naredio ili je necija inicijativa.

(среда, 09. окт 2019, 21:19) - anonymous [нерегистровани]

Kad nema kise dobar i grad

Kad vec nema nista od EU,daj bar i ovo.