Srpska lista: Pritisci Prištine neće nas odvojiti od otadžbine Srbije

Srpska lista ponovo je osudila odluku privremenih prištinskih institucija kojom se kažnjava spot te najjače stranke kosovskih Srba za predstojeće parlamentarne izbore jer se u njemu pominje država Srbija.

"Već 20 godina Priština vrši najgore pritiske na Srbe na Kosovu i Metohiji i nikako da shvati da ne mogu da nas nateraju da se odreknemo svoje otadžbine Srbije, čak ni primenom najgore sile", kaže se u saopštenju Srpske liste.

Ta stranka ističe da "najnoviji pritisci i odluke da se kažnjava pominjanje Srbije u spotu Srpske liste i dolazak zvaničnika države Srbije među svoj narod na Kosovu i Metohiji, pokazuju antisrpsko raspoloženje i nervozu koja vlada među albanskim liderima u Prištini".

"Srpska lista je apsolutno svesna sinhronizovanog delovanja iznajmljenih Srba, Rade Trajković, Slobodana Petrovića, Nenada Rašića i Aleksandra Jablanovića sa jedne strane, i njihovih finansijera, mentora i suflera iz albanskih partija, kosovskih institucija i zapadnih ambasada u Prištini, protiv srpskog naroda koji želi da živi na svom ognjištu, ponosan i častan", dodaje se u saopštenju Srpske liste.

Ta stranka ističe da "nema te kazne, pretnje, ni zabrane koja će sprečiti srpski narod da kliče svojoj otadžbini Srbiji i bira sebi predstavnike koji će hrabro zastupati interese Srba unutar kosovskih institucija".

"Zato ćemo na izborima 6. oktobra još jednom pokazati koliko smo jedinstveni, složni i opredeLjeni da se borimo za svoje parče neba i zemlje na našem Kosmetu, terajući olovkama albanizovane Srbe u političku istoriju", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">