Trifunović: PSG nije za bojkot, ali poštovaćemo stav većine

Bojkot izbora nije dobro rešenje, smatra predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, ali najavljuje da će poštovati stav koji bude zauzeo veći deo opozicionih stranaka. PSG stremi ka ujedinjenju opozicije i protiv je svake podele u društvu koja se dešava i koju nameće vladajuća stranka, ističe Trifunović.

Predsednik Pokreta Slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović dao je intervju agenciji Tanjug uoči najavljenog drugog okruglog stola predstavnika vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka.

"Lično ne mislim da je bojkot dobro rešenje, ali bih voleo da čujem i drugu stranu, da čujem sve 'umne glave' šta imaju da kažu, pre nego uđemo u bilo šta. Ja sam za to da se napravi dijalog sa narodom na temu šta donosi bojkot, šta odnosi, a šta se dobija ili gubi izlaskom na izbore", rekao je Trifunović.

Na pitanje koji su argumenti zbog kojih on nije sklon bojkotu, Trifunović kaže da se posle bojkota ništa "spektakularno neće desiti", a kao primer za to poziva se na nedavne lokalne izbore u Albaniji, na kojima je izlaznost takođe bila mala, a izbori su uprkos tome priznati.

"Ja ne vidim šta bojkot donosi. Mislim da će ekipa na vlasti moći regularno da osvoji izbore, i ako mi bojkotujemo. Ništa se tu spektakularno neće desiti", rekao je Trifunović.

PSG u ovom trenutku ne razmišlja o bojkotu i sprema se kao da će izbora biti.

"Bolje da se spremamo, pa da ne izađemo, nego da nas uhvate nespremne", poručio je Trifunović.

Iznenađen reakcijom javnosti 

Na sledeći sastanak između vlasti i opozicije na FPN, najavljen za petak, on lično neće ići, ali hoće predstavnik njegovog pokreta. Napominje da ga je iznenadila reakcija javnosti posle prvog sastanka.

"Osnovni zahtev u Sporazumu sa narodom je bio dijalog sa vlastima oko izbornih uslova. Ne razumem sad tu vrstu 'graktanja' i gadljivosti koja se podigla u javnosti - zašto ste seli sa njima? To nije nikakav dijalog iza zatvorenih vrata o ne znam čemu, nego upravo tražimo ono što piše u sporazumu", kaže Trifunović.

PSG, kaže, stremi ka ujedinjenju opozicije i protiv je svake podele u društvu koja se dešava i koju, prema njegovoj oceni, nameće vladajuća stranka.

"Videćemo šta će druga runda doneti, da li će konačno popustiti i napraviti prečišćavanje i sređivajne biračkih spiskova, REM mora da radi svoj posao, i da neko zaista garantuje zastupljenost opozicije u medijima", rekao je Trifunović.

Predsednik PSG-a navodi da je lopta "na polovini terena", kod vlasti, i da je na njima da obezbede fer izborne uslove, a to, ističe, nije moguće bez dijaloga.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво