Tači tvrdi da su komičari pokušali da razgovaraju i sa njim

Kosovski predsednik Hašim Tači preneo je da mu je makedonski premijer Zoran Zaev rekao da je postao žrtva varanja, a sve što je rekao o navodnoj podeli Kosova su glasine, dezinformacije i informacije iz "Sputnjika" i ruskih glasila.

"Lično se izvinio meni i Kosovu", rekao je Hašim Tači novinarima u Prištini, nakon oproštajnog sastanka sa šeficom Euleksa Aleksandrom Papadopulu. 

Dodao je da je Zaev naglasio da ono o čemu je razgovarao sa komičarima ne stoji u odnosu na Kosovo i istovremeno je naglasio da nema činjenice, nema dokaza o tačnim informacijama o onome što je rekao.

Tači je dodao da su "odnosi između Kosova i Makedonije bili i da i dalje ostaju dobri". 

Tači je, takođe, otkrio da su ruski komičari pokušavali da uspostave telefonske razgovore sa njim pre sedam meseci, ali da su institucije u tom slučaju bile krajnje oprezne.

Makedonski premijer Zoran Zaev naseo je na prevaru grupe ruskih komičara koji su ga ubedili da razgovara sa bivšim ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom i generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Komičar koji se predstavio kao predsednik Ukrajine obećavao je makedonskom premijeru da će mu za 100.000 evra "završiti" pitanje crkve kod vaseljenskog patrijarha Vartolomeja. Komičar koji se predstavljao kao Stoltenberg nudio je Severnoj Makedoniji ubrzano članstvo u NATO-u. A Zoran Zaev im je, između ostalog, govorio i o Srbiji. 

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 11. jul 2019, 14:34) - Svensson [neregistrovani]

Takse i ostalo

Izgleda da su Tačiju komicari predložili i ne ispunjavati dogovore, takse na srpske proizvode, ne dozvoljavati srpskim političarima da ulaze u Kosovo, da mogu ubijati srpske političara a i ostale na Kosovo bez kazne itd?Samo oni su sa Zapada."..?

(četvrtak, 11. jul 2019, 13:53) - anonymous [neregistrovani]

Cirkus

Zaev zna da je Jugoslavija nestala u nepovrat, buducnost ce reci svoje.Da li ce Albanci ziveti zajedno u novoj drzavi Severna makedonija.

(četvrtak, 11. jul 2019, 12:20) - milan lala [neregistrovani]

Pateticni Taci

Taci hoce da kaze da njega nisu mogli prevariti hahahaha , toboz "njegove sluzbe bile oprezne " ahahahaha. Makronove i Stoltenbergove nasele a njegove "oprezne na nivou" ahahaha. .

(četvrtak, 11. jul 2019, 12:11) - anonymous [neregistrovani]

Komicari ga zvali?

Mozda....komicari i cirkusanti idu zajedno.

(četvrtak, 11. jul 2019, 11:56) - anonymous [neregistrovani]

Da mu poverujes...

Komičari zvali zlikovca bez humora

(četvrtak, 11. jul 2019, 11:38) - anonymous [neregistrovani]

Komicari

I Taciju su se komicari obratili i ubedili ga da ce za prodate ljudske organe dobiti drzavu.