Đurić: Takse uništile mogućnost za pregovore

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je da je Priština uvođenjem necivilizacijskih taksi na srpske proizvoide i nizom drugih jednostranih poteza proteklih meseci zatvorila vrata dijalogu i uništila svaku mogućnost da se sedne za pregovarački sto.

Kako se navodi u saopštenju iz Kancelarije, Đurić je to izjavio u razgovoru sa zamenikom generalnog direktora za politička pitanja Ministarstva spoljnih poslova Italije Dijegom Brasolijem i italijanskim ambasadorom u Beogradu Karlom Lo Kašom, koje je upoznao i sa teškim položajem srpskog naroda na KiM.

"Neodgovorno ponašanje Prištine stalni je izvor nestabilnosti u regionu, a napadi na Srbe i njihovu imovinu gotovo su svakodnevna pojava na koju već uobičajeno izostaju osude i reakcije i privremenih institucija u Prištini i međunarodnih institucija na KiM", ukazao je Đurić.

Naglasio je da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine u interesu i Srba i Albanaca i da je potrebno što pre obnoviti napore kako bi se situacija na terenu normalizovala i stvorili uslovi za popravljanje međunacionalnih odnosa.

"Ukidanje protivpravnih i anticivilizacijskih taksi na robu iz centralne Srbije minimalan je uslov za nastavak razgovora", zaključio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво