Han stiže u dvodnevnu posetu Srbiji

Evropski komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanes Han doputovaće u dvodnevnu posetu Srbiji, gde će se u toku dana sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Sastanak Vučića i Hana predviđen je za 19.30 u Vili Mir, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.

"U Beogradu će 28. i 29. marta komesar Han ponoviti neophodnost međupartijskog dijaloga i napredovanja u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu", saopštila je Evropska komisija.

Prethodno je planirano da Vučić prisustvuje svečanoj ceremoniji proglašenja Johanesa Hana za novog ambasadora Sportskih igara mladih.

Ceremonija je zakazana za 17 sati u beogradskom hotelu "Metropol".

Sportske igre mladih predstavljaju najveću manifestaciju za decu i omladinu u regionu, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, a već nekolko godina omogućavaju besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina osnovcima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona i najveća su manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Han će u petak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić otvoriti obnovljenu Golubačku tvrđavu.

EU je bila jedan od glavnih donatora u rekonstrukciji tvrđave koja je jedan od najimpresivnijih dragulja kulturnog nasleđa Srbije.

Han u Srbiju dolazi posle posete BiH, gde će u Sarajevu razgovarati s domaćim zvaničnicima i predstavnika civilnog društva o reformama neophodnim za napredak BiH na putu evrointegracija.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 28. mar 2019, 11:31) - anonymous [neregistrovani]

Nije trenutak

Uglavnom svi analiticari govore da zbog izbora u EU nece nista da se radi bar do jeseni. Odlazeci g. Han ne verujem da ima nesto novo da kaze pa na kraju mandata verovatno dolazi i bez neke svrhe,a i verovatno da ponovi sve ono sto znamo.

(četvrtak, 28. mar 2019, 11:31) - Anja [neregistrovani]

Хан стиже у дводневну посету Србији

Bice ovo jedno lepo druzenje.

(četvrtak, 28. mar 2019, 10:12) - Dragan [neregistrovani]

stiže

Stiže sa ucenama da se "pregovori" nastave i bez ukidanja taksi.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">