Osude tvita Željka Veselinovića o Mileni Ivanović

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, premijerka i ministri najoštrije su osudili uvrede koje je preko "Tvitera" Mileni Ivanović, udovici ubijenog Olivere Ivanovića, uputio predstavnik Saveza za Srbiju Željko Veselinović rekavši da je ona "žena đavo". Reagovao je i lider SzS Dragan Đilas, rekavši da je neprihvatljivo da se bilo koja žena naziva rečima koje je upotrebio Veselinović.

Veselinović je na Tviteru objavio da Ivanoviću "pored ovakve žene neprijatelj nije bio potreban", ilustrujući to rečima: "žena đavo", ona koja nakon ubistva muža "đuska po beogradskim klubovima, a ne dođe na godišnji parastos".

U saopštenju za medije Poverenice za ravnopravnost Brankice Janković ističe se da Veselinović, koristeći neprimerene i brutalne kvalifikacije, nije Milenu Ivanović uvredio samo kao ženu, nazivajući je "ženom đavolom", već je time ugrozio i njenu bezbednost.

Ona je podsetila da je Milena Ivanović mesecima izložena prozivkama i osudama zbog svog načina života posle smrti supruga, ali navodi da ovaj poslednji javni napad pokazuje nerazumevanje uloge žene u društvu.

"Gospođa Ivanović kao i svaka žena ima svoju ličnost i pravo izbora kako će živeti svoj život u skladu sa svojim normama, a ne po nečijim očekivanjima", navela je Jankovićeva.

Ona kaže da su politička borba i razmena mišljenja dozvoljene, ali poručuje da je apsolutno neprimereno u tom smislu koristiti ocene na temu "kako neko žali blisku osobu ili kako neko živi posle nečije smrti".

Premijerka Ana Brnabić prokomonetarisala je uvrede koje je na račun Milene Ivanović, izrekao jedan od vođa Saveza za Srbiju, uz opasku da bi ta politička grupacija trebalo da u svoj program unese - vređanje žena.

"Talibani iz Savez za Srbiju hitno da unesu vređanje žena u svoj program, tik uz vojne kampove za decu i druge stvari koje svakako znače drugačiju Srbiju: zemlju u kojoj 'nepodobne' žene prevaspitavaju Afroamerikanci i u kojoj se udovice sahranjuju sa muževima. Vizionarski, zar ne?", napisala je Brnabić na svom Tviteru.

Osudama su se pridružili i ministri policije i odbrane, kao i predsednica parlamenta.

Reagovao je i lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas, koji je na Tviteru napisao da neprihvatljivo je da se bilo koja žena naziva rečima koje je koristio Željko Veselinović.

Zato samo izvinjenje u ovom slučaju nije dovoljno, naveo je Đilas.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво