Organizatori protesta uputili otvoreno pismo Vučiću

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" uputili su otvoreno pismo predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem od njega traže da prestane da se ponaša kao "vlasnik ove zemlje" i da građanima Srbije predstavi plan za Kosovo i Metohiju.

"Aleksandre Vučiću, građani Srbije zahtevaju da budu upoznati sa planom za Kosovo i Metohiju. Ako plan nemaš, izađi pred javnost i to saopšti", piše u pismu organizatora protesta, koji je najavljen i za sutra u 18 sati.

"Mi smo adresa. Ne Brisel. Ne Vašington. Ne Moskva. Ne Priština. Sa nama pričaj o tome", navode u pismu.

Dodaju da je prošlo sedam godina od kada je Vučić na vlasti. 

"Osam godina je prošlo, otkako si obećao da ćeš, kad dođeš na vlast, poništiti sve što je bilo ko u vezi sa Kosovom dogovarao", dodaje se u obraćanju Vučiću i ističe da je sedam godina prošlo otkako je na vlasti, a šest otkako je "dogovorio i nametnuo Briselski sporazum".

Organizatori protesta ocenjuju da je politikom Vučića država Srbija povučena sa Kosova.

"Dok slaviš pobede od 5:0, tvoje fabrike laži pokušavaju da nas ubede da je slika pobednika lik srpskog sudije koji se zaklinje na ustavu države Kosovo. I carinika u kosovskoj uniformi. Kada si povukao srpske institucije sa severa Kosova, instalirao si svoje kriminalce da gospodare ničijom teritorijom", navodi se u pismu Vučiću.

U pismu ukazuju da njih Vučić naziva političarima i zaštitnicima Srba i to one, od kojih pošteni Srbi beže i stide se.

"Zašto nam carine od 100 odsto uvodi Vlada u kojoj sede tri tvoja ministra? Zašto su oni i dalje ministri? Čime se igraš Aleksandre Vučiću? Rekao si da tvoj plan za Kosovo znaju i u Moskvi, i u Vašingtonu, i u Briselu. Ali da Srbi nisu spremni da ga čuju", pišu organizatori protesta.

Oni poručuju Vučiću da Kosovo nije njegovo.

"Nije nepokretnost u tvom ličnom vlasništvu. Iako si nepokretnosti sticao dok je za Kosovo ratovano. Ono je naše. Stvar je svih nas", naglašava se u pismu.

"Gde je plan, Aleksandre Vučiću? S kim pregovaraš? Zašto se stavovi naše zemlje zauzimaju na privatnim ručkovima sa Hašimom Tačijem u Njujorku, a ne u Skupštini Srbije? Kako to da Hašim Tači u Skupštini Kosova debatuje o pregovorima i planovima, a ti bežiš od razgovora sa svojim narodom?", pitaju organizatori "Jedan od pet miliona".

Podsećaju na Vučićeve reči da je srpska strana ispunila sve uslove dogovorene u Briselu, a albanska strana nijedan i pitaju: "Ko još tako pregovara i ko u pregovorima daje sve, a ne dobija ništa?".

Podsećaju Vučića i da je dao zakletvu nad Miroslavljevim jevanđeljem u Skupštini Srbije da će štititi Ustav i Kosovo kao deo Srbije.

"A sada priča o razgraničenju! Da li svaka tvoja zakletva ima težinu one date Vojislavu Šešelju i Srpskoj radikalnoj stranci u crkvi Svetog Marka", stoji na kraju otvorenog pisma Vučiću.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 12. jan 2019, 06:10) - Jovo [neregistrovani]

Krece

Da li je doslo vreme da se vlast u Beogradu zamisli?
Nije samo Beograd, evo desava se narod i u Nisu, krece polako.
Veoma me raduje, desice se narod u mnogim mestima u Srbiji, a onda: Sta mislis Vucicu?
Ovo je samo trebalo da krene mnogo ranije, probudi se Srbijo.

(subota, 12. jan 2019, 01:20) - anonymous [neregistrovani]

Hvala vam do neba 1 od 5 miliona,

izleciste nam duse. Konacno, konacno da se istina kaze javno. Kada netko prisvoji tudju imovinu, (kao na pr. najbolji prijatelj kuce, posudi, pa prisvoji tvrdeci da nista nije dobio, vasih 10'000 Eur) onda se to kod nas zove kradja ili otimacina. Kosovo je ocito posalo privatna svojina, o tome se svi drugi dogovaraju, a srpski narod, koji je jedini i dusom i srcem (osim onih sto kukaju za Titom) vezan za nasu iskonsku zemlju, nema pravo glasa. Vraceni smo medju maloumne.
Stoga ne sajte i ne ostajte na jednoj tacki, idemo dalje. Odmah sedamo na autobus i sutra smo kod vas.
Da ste nam zivi, zdravi i miroljubivi.

(petak, 11. jan 2019, 23:44) - anonymous [neregistrovani]

Kako god

Kako god i sta god se o ovom pismu mislilo, u njemu, nazalost ima mnogo, mnogo istine!!!