Putin 17. januara u Srbiji

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da nije video nikakve probleme sa "ruske strane" posle pisma predsednika SAD Donalda Trampa. Dodaje da će sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji će Srbiju posetiti 17. januara, kao i uvek do sada o svemu razgovarati otvoreno – pa i o Trampovom pismu.

"Što se tiče ruskih reakcija, nisam ih video. Putina sa radošću dočekujem 17. januara. Nisam imao nikada problema da razgovaram sa njim otvoreno. Ali nisam video probleme sa ruske strane", rekao je predsednik Aleksandar Vučić odgovarajući na medijske navode o negativnoj reakciji na Trampovo pismo u delu ruske javnosti i moguće reakcije u pojedinim političkim krugovima.

Odgovarajući na pitanje novinara, Vučić je rekao da mu je lakše da vidi šta je u srpskim medijima, inače, kako ističe, "mnogo teže i gore, nego u ruskim", i kaže da ne vidi zašto bi komentarisao ruske medije.

Istakao je i da je Trampovo pismo racionalno, kakvo se i može očekivati od američkog predsednika, budući da su SAD priznale Kosovo.

"Ali za nas je dobra vest što se zahteva uloga Beograda, a Prištini kaže da mora da se dogovori sa Beogradom", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja nakon sastanka sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom.

Dogovor nije ni blizu 

Ponovio je da bilo kakav dogovor između Beograda i Prištine nije ni blizu, ali da on neće odustati od traženja kompromisnog rešenja za pitanje KiM, jer je njegovo da se bori za mir, stabilnost i budućnost Srbije.

"Mi nismo blizu bilo kakvog dogovora i to ne govorim zato što se pravdam bilo kome, već zato što sam nezadovoljan i nesrećan što je to tako", rekao je Vučić 

Kako kaže, on se, za razliku od političara u Srbiji ali i u drugim zemljama, nikad nikome ne pravda, već radi "čiste savesti ono za šta misli da je najbolje za Srbiju".

Za Srbiju bi, naglasio je, bilo dobro da imamo neki sporazum, ali smo, ponavlja, veoma daleko od bilo kakvog sporazuma – iako Tramp veruje da smo blizu.

"Amerika je priznala nezavisnost Kosova i neće lako menjati odluku, ali ono što je u ovim lošim uslovima dobro za nas to je da zahteva ulogu Beograda, a Prištini kaže da mora da se dogovori za Beogradom. To je dobra vest", rekao je Vučić.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара