Poslanici SDP-a napustili sednicu posle Šešeljevih uvreda

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj optužio je potpredsednika vlade Rasima Ljajića da je vođa jednog od narko kartela u Srbije, nakon čega su poslanici poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije napustili skupštinsku salu.

Šešelj je na sednici Skupštine Srbije rekao da se vlast zaklela da će voditi borbu prtiv kriminala i korupcije, a da pri tome nije u stanju da savlada korupciju u sopstvenim redovima u strukturama vlasti.

"Najnoviji slučaj za koji sam pouzdano saznao, iz proverenih izvora, je kriminalna afera potpredsednika vlade Rasima Ljajića. On je glavni vođa jednog od najjačih narko kartela na području Srbije. Policija ima sva operativna saznanja, sve ima dokumentovano i niko ništa ne preduzima zato što je potpredsednik Vlade", rekao je Šešelj.

Na to su poslanici Socijaldemokratske partije Srbije napustili skupštinsku salu i u holu parlamenta održali konferenciju za novinare na kojoj su rekli da je Šešeljeva izjava neprimeren, prostački ispad osuđenog ratnog zločinca.

"Čovek koji ima pravosnažnu osudu Haškog suda za ratne zločine napada čoveka koji nema ni prekršajnu prijavu, koji nije platio kaznu ni za vozački prekršaj", rekao je šef poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Milorad Mijatović.

Dodao je da su na političkoj sceni Srbije došle do izražaja snage koje žele da u potpunosti "zagade politički prostor" i poručio da poslanička grupa Socijaldemokratske partije Srbije neće učestvovati u radu ovog zasedanja, ali će davati kvorum u svim glasanjima jer su deo koalicije.

"Svim građanima Srbije, a posebno građanima u Sandžaku je jasno da je ovaj napad instruiran i orkestriran da se pomogne jednom političkom gubitniku, Muameru Zukorliću - čoveku koji gubi izbore u Sandžaku i koji će izgubiti i ovog puta na izborima za nacionalne savete", naveo je Mijatović, te zaključio da su SRS i njen lider "kancer na političkom nebu Srbije".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво