Poslanici SDP-a napustili sednicu posle Šešeljevih uvreda

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj optužio je potpredsednika vlade Rasima Ljajića da je vođa jednog od narko kartela u Srbije, nakon čega su poslanici poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije napustili skupštinsku salu.

Šešelj je na sednici Skupštine Srbije rekao da se vlast zaklela da će voditi borbu prtiv kriminala i korupcije, a da pri tome nije u stanju da savlada korupciju u sopstvenim redovima u strukturama vlasti.

"Najnoviji slučaj za koji sam pouzdano saznao, iz proverenih izvora, je kriminalna afera potpredsednika vlade Rasima Ljajića. On je glavni vođa jednog od najjačih narko kartela na području Srbije. Policija ima sva operativna saznanja, sve ima dokumentovano i niko ništa ne preduzima zato što je potpredsednik Vlade", rekao je Šešelj.

Na to su poslanici Socijaldemokratske partije Srbije napustili skupštinsku salu i u holu parlamenta održali konferenciju za novinare na kojoj su rekli da je Šešeljeva izjava neprimeren, prostački ispad osuđenog ratnog zločinca.

"Čovek koji ima pravosnažnu osudu Haškog suda za ratne zločine napada čoveka koji nema ni prekršajnu prijavu, koji nije platio kaznu ni za vozački prekršaj", rekao je šef poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Milorad Mijatović.

Dodao je da su na političkoj sceni Srbije došle do izražaja snage koje žele da u potpunosti "zagade politički prostor" i poručio da poslanička grupa Socijaldemokratske partije Srbije neće učestvovati u radu ovog zasedanja, ali će davati kvorum u svim glasanjima jer su deo koalicije.

"Svim građanima Srbije, a posebno građanima u Sandžaku je jasno da je ovaj napad instruiran i orkestriran da se pomogne jednom političkom gubitniku, Muameru Zukorliću - čoveku koji gubi izbore u Sandžaku i koji će izgubiti i ovog puta na izborima za nacionalne savete", naveo je Mijatović, te zaključio da su SRS i njen lider "kancer na političkom nebu Srbije".

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 31. okt 2018, 10:44) - anonymous [neregistrovani]

Skupstina

Poslanici svih ostalih stranaka bi trebalo momentalno da ustanu i napuste salu u momentu kada Seselj udje u istu. Zamislite samo da sedite u istoj ustanovi sa osudjenim ratnim zlocincem i nevidjenim ratnim huskacem, koji svojim delovanjem konstantno pogorsava zivot nasoj dijaspori u regionu.

(utorak, 30. okt 2018, 16:00) - anonymous [neregistrovani]

Uvek se razocaram, kada procitam ovakve vesti, iz......

.......srpske - skupstine!!!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">