Vučić: Ja sam za razgraničenje sa Albancima

Zalažem se za razgraničenje sa Albancima, poručuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Rešenje za Kosovo i Metohiju, ako ga bude, mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno niti uprošćeno, kako neki zamišljaju, istakao je Vučić.

"Ja se svakako zalažem i to ne krijem, i to je politika koju predstavljam, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima", rekao je Vučić novinarima u Šidu, gde je posetio fabriku za preradu mesa.

"Da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada – to je uvek izvor potencijalnih sukoba i problema", objasnio je predsednik Srbije.

Da li ćemo uspeti u razgraničenju ne zavisi od nas, kaže predsednik i primećuje: "Za tango je potrebno dvoje".

Rešenje za Kosovo i Metohiju, ako ga bude, istakao je, mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno, niti uprošćeno, kako neki zamišljaju.

Rekao je da, za razliku od Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja i pojedinih zapadnih predstavnika, i onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, "a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima", ne želi da iznosi neke stvari, jer bi time rušio našu poziciju.

"Nisam neodgovoran i neću da izlazim sa 'veličanstvenim patriotskim izjavama'", rekao je Vučić i dodao da zna svoj posao i da ga radi u najboljem interesu Srbije.

Vučić je rekao da će nedvosmisleno reći šta misli kada se bude blizu nekog opipljivog rešenja.

"To mora da bude sveobuhvatan plan koji se tiče mnogo toga, i ne jednostavan ili uprošćen kako neki zamišljaju", rekao je i naglasio da ne može da govori o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima. 

Vučić je poručio i da nikakvih izbora, niti referenduma neće biti 4. novembra, kako to prognoziraju pojedinci iz opozicije. 

broj komentara 85 pošalji komentar
(petak, 10. avg 2018, 09:18) - Markovljev [neregistrovani]

Vrlo opasno

Ovaj predlog Predsednika Vučića je po meni vrlo opasan, jer bi to spustilo lavinu zahteva za pomeranje granica i razgraničenje prema nacionalnoj osnovi.Šta bi se desilo kada bi to tražili Madjari na severu, Bugari na istoku, Muslimani u Raškoj oblasti koji izmedju ostalog već traže promene naziva škola.Gospodine Predsedniče, Kosovo i Metohija je okupirana teritorija Srbije na kojoj okupator NATO ima svoje organe vlasti a Srbija mora stalno imati paralelne organe, da preuzmu vlast kada okupator napusti KiM.Koliko država je imalo Vlade i izbeglištvu za vreme 2. svetskog rata?Rezolucija 1244 je za Srbiju više nego Sveto pismo i toga se držite, makar trajalo opet 500 godina.Vi niste taj što će rešiti to pitanje, pomirite se sa tim.Hvala na prostoru.

(petak, 10. avg 2018, 08:21) - anonymous [neregistrovani]

И ја сам

али на Албанској граници

(petak, 10. avg 2018, 07:46) - Stefan [neregistrovani]

A Prizren?

Kome bi pripao Dusanov grad Prizren.Sta bi bilo sa Decanima, Peckom patrijarsijom?Ako bi Srbija dobila severni deo KiM to znaci da bi sve juzno dali na poklon Albancima i oprostili se od svoje licne karte.Od svoje izvorne istorije.Albanci bi sve to porusili i niko vise na Kosovu ne bi smeo da poseti grobove svojih predaka, ako bi ih uopste bilo.Nisam verovao u ovakava predlog predesdnika .

(petak, 10. avg 2018, 06:42) - Car Dušan [neregistrovani]

Dušanovo carstvo

Ako je Vučić mislio na granice Dušanovog carstva onda razgraničenje može :) :) :)

(petak, 10. avg 2018, 05:49) - anonymous [neregistrovani]

Razgranicenje

Blago onima koji veruju u to,da ce jedan potpisan dokument, zauvek resiti konflikt Srba i Albanaca!

(petak, 10. avg 2018, 02:45) - anonymous [neregistrovani]

Naše za nase

Da im damo naše za naše,kome i zašto? Onima koji su se doselili iz ogolele i zaostale Albanije da damo našu teritoriju za našu. Nikad.

(petak, 10. avg 2018, 01:44) - anonymous [neregistrovani]

Pažljivo

Pratimo pažljivo i ovde u Čikagu !!

(petak, 10. avg 2018, 00:21) - Софија [neregistrovani]

Време ради за нас

Не треба Нејаки Уроши да решавају велика питања за један народ. Не би требало срљати у неке труле творевине и за ту трулеж поклањати крвљу вишеструко плаћене земље.

(petak, 10. avg 2018, 00:12) - anonymous [neregistrovani]

НЕ!!!

Не сме бити поделе КиМ!
КиМ је Србија!
Ни педаљ српске земље није за продају!!!

(četvrtak, 09. avg 2018, 23:50) - Aco [neregistrovani]

Moze

ali na albanskoj granici.