Вучић: Избори и референдум можда 4. новембра, али догодине

Председник Србије Александар Вучић каже да никаквих избора нити референдума неће бити 4. новембра, како то прогнозирају појединци из опозиције. Вучић истиче да је поносан што у Србији не влада једноумље и што свако може да каже шта хоће, а да чињенице све говоре о његовом раду. Поручује да ће питање нелегалних објеката на Копаонику бити решено у складу са процедурама и законом.

Вучић је, одговарајући на питања новинара у Шиду, рекао да су можда Вуку Јеремићу из катарске амбасаде рекли да ће 4. новембра бити избора и референдума, и упитао: "Чему избори и којим поводом и да ли се можда тога дана Јеремић враћа из Њујорка или Ирске?".

"Запамтите, можда 4. новембра догодине. Ове неће сигурно" рекао је Вучић и додао да је то можда јављено од стране ЦИА или неких сличних и да се слушају глупости сваки дан "од стране несрећника који не знају шта ће са собом".

Иронично је приметио да само "храбри" људи попут Јеремића за било коју жену могу да кажу да је "креатура", како је Јеремић назвао премијерку Ану Брнабић.

Брнабићева је, приметио је, 10 пута паметнија, 50 пута часнија, стручнија у свему од Јеремића, који ништа није радио осим што је трошио паре грађана Србије, радио против своје земље и разорио прилику да сачувамо Косово и Метохију.

"У Србији не влада једноумље"

Вучић је истакао да је поносан што у Србији не влада једноумље и што свако може да каже шта хоће, а да чињенице све говоре о његовом раду.

Осврнуо се и на оптужбе опозиције да су неки медији у служби "фашистичког режима".

"То најбоље говори о онима који су тако нешто рекли. Свака реч коју изговоре против народа говори о њима. Замислите да сам то рекао ја против њих и Шолакових медија, какву би хајку и харангу подигли по целом свету", каже председник Србије.

Вучић је нагласио да људи и запослени у медијима које оптужују на такав начин из редова опозиције, добро умеју да препознају и виде резултате.

Иронично је прокоментарисао да види да му драстично расте популарност у Хрватској, али и послао "умирујућу" поруку хрватским грађанима да не брину, јер се тамо неће кандидовати.

Председник је у Шиду, упитан шта мисли о појединима из опозиције који су, како је пренео један београдски лист, рекли да би прихватили и Анту Павелића ако је против Вучића, одговорио: "Ако би прихватили и Анту Павелића, нека прихвате и Анту Павелића... Колико их се до сада ту скупило већ на листи... Нека прихвате кога хоће".

Додао је да је видео да је много популаран у Хрватској, а да је у Глини, на Томпсоновом концерту, био најпопуларнији.

Говорећи о опозицији, Вучић је рекао да је суштина у томе да се не може побеђивати без политике и садржаја, већ само критиком.

"Не можете да побеђујете тако што затварате фабрике, а онда критикујете оне који их отварају. Не можете да будете против свега на Косову и Метохији, а сами сте им дали печат на коверат косовске независности. Кад год вас питају шта је решења - немамо решење, само смо против онога што Вучић ради", приметио је председник.

Позив националним мањинама

Све припаднике националних мањина председник Србије позива да изађу на предстојеће изборе за чланове савета националних мањина који се одржавају у новембру.

"Позивам све припаднике мањина да искористе ту прилику, јер преко тих савета они креирају и воде своју политику. Држава ће да помогне све што може и више него до сада. Позивам Хрвате, Мађаре, Роме и све друге у Шиду, у Војводини, али и целој Србији да то право искористе и да се боре за своја права", рекао је Вучић.

Истакао је да је на држави да уради све што може да се мањине у Србији осећају увек једнако као и већинско становништво, да нема никакве разлике и да сви имају једнаке шансе за бољу будућност.

Улагање у расвету се вишеструко враћа

Београд у новогодишње осветљење улаже око два милиона евра што, како каже Вучић, није велики новац, а представља улагање које доноси вишеструке резултате.

Вучић је новинарима у Шиду рекао да Београд у новогодишњу расвету улаже, уз порезе, између 2,2 и 2,3 милиона евра, док скоро три пута мањи Загреб издваја 5,5 милиона евра, односно двоструко више од Београда.

Примера ради, додао је да Москва, која је шест пута већа од Београда, улаже у новогодишње осветљење 95 милиона.

Додао је да је људи треба да разумеју шта значе нови хотели, напредак туризма, запошљавање, подстицање потрошачког менталитета странаца који долазе.

"Хоћемо да дођу, оставе новац у нашој земљи, да се добро осећају, и да се овде враћају. Зато у то улажемо, то је мали новац у односу на друге ствари које радимо. Асфалтирање пута између два барајевска села кошта више", закључио је Вучић. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво