Vulin o Orićevoj izjavi: Zabrinjava ćutanje međunarodne zajednice

Ministar odbrane Aleksandar Vulin smatra da nije neočekivana izjava ratnog komandanta tzv. Armije BiH Nasera Orića da će se "sledeći rat desiti malo brže nego što smo ga mi dočekali", ali da je zabrinjavajuće to što međunarodna zajednica ćuti.

Aleksandar Vulin je novinarima, nakon svečanosti povodom završetka školovanja polaznika 7. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i ofiicira 61. klase Generalštabnog usavršavanja, rekao da je zabrinut zbog Orićeve izjave, ali da od njega ni ne može da se očekuje da govori o miru, kada nije kažnjen za, kako je rekao, zločine koje je počinio u ratu.

Vulin je rekao da Orić smatra da samo treba da završi sa etničkim čišćenjem i ubijanjem Srba, sve ono što je radio i za šta nije kažnjen.

"Dakle, čovek verovatno uživa veliki autoritet u političkim krugovima u BiH, govori o novom ratu i niko ne reaguje, niko iz međunarodne zajednice ne koristi svoja ovlašćenja, koja inače rado koriste za mnogo manje stvari", rekao je Vulin.

Dodao je da niko iz međunarodne zajednice nije rekao da u Bosni i Hercegovini ne sme da bude rata, kao i da Orić mora biti kažnjen za sve što je radio.

"To me veoma brine", istakao je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, Srbija i Vojska Srbije uradiće sve da i Bosna i Hercegovina i čitav region budu mirni i stabilni.

"Nama je na prvom mestu stalo do toga da se Republika Srpska, gde Srbi žive, razvija, da živi u miru, ali naravno i svi ostali. Mi ćemo učiniti sve što je do nas da ovaj region bude miran i stabilan, ali bez pomoći i podrške međunarodne zajednice, koja će morati da obuzda, zauzda i kazni ovakve ratne zločince koji pozivaju na nove ratove, ja nisam siguran kako je to moguće", poručio je ministar.

broj komentara 6 pošalji komentar
(subota, 14. jul 2018, 14:34) - Fudbaler [neregistrovani]

EU i UN

To jeste problem veliki što EU, i UN nikoga nisu do sada optuživali, a danas to rade.EU ne može da smisli Srbe izgleda čim je dozvoljena da ovakv loše pričaju o Srbima.

(petak, 13. jul 2018, 16:41) - jana [neregistrovani]

mimi@gmail.com

Malo si se zaigraom majstore

(petak, 13. jul 2018, 16:40) - aka [neregistrovani]

mimi@gmail.com

Sve se to radi uz njihovu saglasnost.

(petak, 13. jul 2018, 15:15) - Anamarija [neregistrovani]

anamarijaindjija@gmail.com

Srbija cini sve zarad mira u regionu sto se ne moze reci za druge.Izjava Orica je sramna,a medjunarodna zajednica svojim cutanjem pokazuje da ne zeli da ucestvuje u odrzanju mira na Balkanu.

(petak, 13. jul 2018, 15:12) - anonymous [neregistrovani]

M.zajednica

Pa niko od njih nište ne kaže bez blagoslova iste!

(petak, 13. jul 2018, 15:08) - гога [neregistrovani]

orlić

Човек вероватно ужива велики ауторитет у политичким круговима у БиХ, говори о новом рату и нико не реагује, нико из међународне заједнице не користи своја овлашћења, која иначе радо користе за много мање ствари.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">