Традиционално додељене официрске сабље у Скупштини

У Дому Народне скупштине обележен је завршетак школовања 61. класе Генералштабног усавршавања и 7. класе Високих студија безбедности и одбране, највишег нивоа војног усавршавања. Најбољим полазницима су додељене традиционалне официрске сабље.

Високе студије безбедности и одбране завршило је 13 полазника, док је Генералштабно усавршавање завршило 27 официра из земље и иностранства.

"Уверен сам да су завршетком нашег усавршавања Република Србија и Војска Србије добили будуће иницијаторе успешног решавања најсложенијих стратегијских и оперативних проблема и визионаре даљег развоја и модернизације система одбране Републике Србије", поручио је потпуковник Саша Петровић, први у рангу 61. класе Генералштабног усавршавања.

Поред полазника из Србије, школу су ове године завршили и полазници из Алжира, Хрватске, БиХ и Македоније.

"Системи одбране и националне безбедности Републике Србије од данас су сазнајно и искуствено богатији и потпунији за једну генерацију државних официра мотивисаних да своја знања ставе у службу безбедности и одбране Републике Србије", истакао је Мишо Планојевић, заступник начелника Школе националне одбране.

Министар одбране је говорећи на свечаности поручио да Србија и њена војска и народ јесу пријатељи сваком ко жели мир, али слуге нису нигде и никоме.

"Држава Србија, њена војска и њен народ знају боље од многих колико вреди мир и баш зато знају шта је потребно да се мир сачува, а нема мира без сигурне и моћне војске, без снажне и организоване безбедносне структуре", истакао је министар одбране Александар Вулин.

За више од шест деценија постојања Школа националне одбране оспособила је више хиљада официра из наше војске и иностранства за обављање и организовање најсложенијих послова у безбедносном систему.

Остали аутори: Славица Глигоровић
број коментара 0 Пошаљи коментар