Đurić: Organizovana kampanja nasilja nad Srbima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je osudio jutrošnji napad na srpske mladiće u selu Prilužje kod Vučitrna i zatražio od nadležnih organa i međunarodne zajednice da u najhitnijem roku pronađu počinioce i spreče dalju eskalaciju nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Marko Đurić navodi da je u toku organizovana kampanja nasilja nad Srbima u pokrajini.

"Nakon nedavnog ranjavanja Aleksandra Jeftića u Suvom Dolu i jutrošnjeg ranjavanja srpskog mladića u Prilužju sasvim je jasno da je u toku organizovana kampanja nasilja nad Srbima u pokrajini, i da je neophodno preduzeti najodlučnije mere kako bi se sprečilo da ekstremisti ugroze godinama građen mir", naveo je Đurić u saopštenju.

Istakao je da privremene institucije samouprave u Prištini moraju da se, ukoliko ne žele nekontrolisanu eskalaciju nasilja na Kosovu i Metohiji, jasno ograde od brutalnih i podmuklih etnički motivisanih napada na Srbe i da angažuju sve kapacitete kako bi zločinci bili privedeni pravdi. 

"Očigledno protivnici mira i suživota na Kosovu i Metohiji na ovaj način nastoje da potkopaju nastojanja da se problemi na terenu rešavaju mirnim sredstvima i dijalogom i da kod Srba u pokrajini izazovu strah i nemir", ocenio je Đurić.

Prema njegovim rečima, jutrošnji napad je još jedna potvrda neuspeha dela međunarodne zajednice da gotovo dve decenije od završetka ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji uspostavi vladavinu zakona i uslove za siguran i dostojanstven život srpskog naroda.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 05. jul 2018, 13:59) - Milutin [neregistrovani]

Teror

Albanski zvaničnici sa KiM orkestrirano učestvuju u nasilju nad Srbima.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">