Србин избоден ножем у Прилужју, ухапшен осумњичени за напад

Никола Дејановић избоден је јутрос ножем у Прилужју, јавља дописник РТС-а. Задобио је више убода у пределу обе стране грудног коша и слабина. Здравствено стање му је за сада стабилно. Младић сумња да га је напала група Албанаца. Ухапшен Албанац осумњичен за напад.

Двадесеттрогодишњи Никола Дејановић нападнут је јутрос у пет сати у Прилужју, српском селу у општини Вучитрн.

Никола Дејановић пренео је лекарима да сумња да га је напала група Албанаца док се са братом и другом враћао кући.

Како је рекао, покушали су да нападну и његовог брата користећи "неку врсту спреја". После напада, како је рекао Дејановић, група Албанаца је побегла.

Биљана Дејановић, Николина мајка, пренела је шта јој је он испричао. Каже да су их питали нешто на албанском. "Деца нису знала да одговоре, пошто нису разумела. Међутим, изашли су", наводи Дејановићева.

Додаје да су их затим напали спрејом, а Николу изболи ножем и да он има три убода.

Полиција је саопштила да је ухапсила осумњиченог за напад. Ради се о особи албанске националности. Испитује се мотив напада.

"Здравствено стање за сада стабилно"

Колима Хитне помоћи довезен је у болницу у Косовској Митровици, где је пребачен на одељење интензивне неге.

У току је испитивање његовог здравственог стања, рекао је за РТС заменик директора болнице у Косовској Митровици Златан Елек.

Он је за сада стабилно, али његово здравствено стање може да се погорша, наводе у болници.

Елек каже да је јутрос око пет сати довезен пацијент са више убодних рана нанетих оштрим предметом, највероватније ножем, у пределу десне и леве половине грудног коша са предње и са задње стране, и у пределу десне, односно леве слабине.

"Због више убодних рана, он се сада налази у фази дијагностификовања, где ће бити на двадесетчетворочасовном мониторингу", истиче Елек.

"Атак да би се застрашили мештани"

Овај напад је узнемирио, али није изненадио, више стотина српских домаћинстава која су остала у Прилужју после рата.

Александар Мишић, председник Привременог органа општине Вучитрн, наводи да је раније било крађа, али да се овакав напад није десио.

"Сада се то и код нас десило", додаје Мишић и оцењује да је то прави атак који је извршен да би се застрашило село, да би почело да се исељава.

"Међутим, знам мештане Прилужја. Ми смо сви стари ту, остали смо, имали смо и теже дане, и ово ћемо пребродити", поручује Мишић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић најоштрије је осудио јутрошњи напад и затражио од надлежних органа и међународне заједнице да у најхитнијем року пронађу починиоце и спрече даљу ескалацију насиља над Србима на Косову и Метохији.

Прилужје је највеће од четири села на потезу од Косовске Митровице до Приштине у којем су Срби остали већина.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво