Vučić i Mur o situaciji u regionu i bilateralnim odnosima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričardom Murom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Aleksandar Vučić je izrazio interesovanje Srbije za jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i za razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja i obima njihovih investicija.

Vučić je takođe zahvalio na podršci evrointegracijama Srbije.

Predsednik Srbije je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na posvećenosti Berlinskom procesu, čiji se Samit održava sledećeg meseca u Londonu.

Rekao je da su teme bezbednosti, koje će uz infrastrukturno i digitalno povezivanje regiona biti prioritet londonskog samita, od velikog značaja za mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana.

Mur je naglasio da je organizacija Samita izraz želje Ujedinjenog Kraljevstva da, uprkos izlasku iz Evropske unije, pokaže posvećenost regionu Zapadnog Balkana i njegovoj evropskoj budućnosti.

Dvojica sagovornika su razmotrila situaciju u regionu.

Politički direktor Forin ofisa je iskazao podršku dijalogu Beograda i Prištine, a srpski predsednik ponovio tim povodom da je Srbija otvorena za kompromis, ali da ne pristaje na poniženja.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво