Incident na protestu Dveri i ispred RTS-a

Pristalice pokreta Dveri protestovale ispred zgrade Radio-televizije Srbije. Novinar i snimatelj Javnog medijskog servisa pogođeni su jajetom.

Nakon protesta ispred Televizije Pink, gde su napadnute dve novinarke, i zgrade Vlade Srbije, pristalice pokreta Dveri došle su do zgrade RTS-a.

Iako je protest najavljen kao miran, došlo je do incidenta kada je jajima gađana kamera RTS-a, pri čemu su pogođeni novinar i snimatelj.

Lideri Dveri i organizacije Zdrava Srbija, Boško Obradović i Milan Stamatović su, uz zahtev da gostuju u Drugom dnevniku RTS-a, ušli u zgradu Javnog medijskog servisa u Takovskoj.

Nakon toga, Obradović je u obraćanju okupljenima izneo tri zahteva tog pokreta, koji se odnose na veće prisustvo opozicije u informativnom programu, uvođenje političke emisije posle Drugog dnevnika, gde će se svake večeri radnim danima sučeljavati stavovi opozicije i vlasti o važnim političkim i državnim temama, kao i veću zastupljenost unutrašnjosti Srbije.

Obradović je, kritikujući RTS, naveo i da se umesto tradicionalnih vrednosti promoviše homoseksualizam.

Demonstranti su skandirali protiv predsednika Srbije, a RTS su nazivali TV Bastiljom.

Protestu Dveri pridružile su se organizacija Zdrava Srbija Milana Stamatovića, sindikat "Sloga", pripadnici vojnog sindikata penzionera.

broj komentara 9 pošalji komentar
(nedelja, 17. sep 2017, 09:37) - anonymous [neregistrovani]

Dveri

Meni ovi nisu jasni.Sta i za koga rade ovakve stvari koje su sasvim pogresne.Ako imaju bilo sta da kazu ne moraju da se divljacki ponasaju imaju druge vidove negodovanja.

(nedelja, 17. sep 2017, 06:46) - anonymous [neregistrovani]

E svasta

Samo se cuvaj svoga,sta im je ovo trebalo nerazumem ovaku opoziciju i takve sto podrzavaju nasilje.

(nedelja, 17. sep 2017, 00:24) - anonymous [neregistrovani]

Nasilje!

Ni proteste po ulicama i zaustavljanje saobracaja, a pogotovu nasilje ne prihvatam i ne poštujem takvu Opoziciju. Postoji Parlamenat, ekonomski i politički program, pa se borite. Svaki može da izadje na ulicu i da mlatara močugom, gadja jajima, dernja se... Ali iza opozicionara treba da stoji znanje i umeće da ima bolji politički program sa kojim će da pridobije glasače i time odvoji vlast. 

(subota, 16. sep 2017, 23:23) - Cedomir Radovic [neregistrovani]

Komentar na protest Dveri

Protest razumem,nasilje ne!

(subota, 16. sep 2017, 22:53) - Aleksandar [neregistrovani]

odgovor

Nasilje je nedopustivo. Ali opozicija mora imati svoje minute na nacionalnoj televiziji. To joj pripada.

(subota, 16. sep 2017, 22:41) - anonymous [neregistrovani]

Novinari

Kazniti sve napadače na novinare, uključujući i one koji su "obezbeđivali" inauguraciju predsednika.

(subota, 16. sep 2017, 21:28) - Deda Pera [neregistrovani]

Kazne !

Ovaka opozicija kao što su Dveri i slični može samo da naškodi Srbiji . Tako nasilničko ponašanje je nepodnošljivo i za svaku osudu. Izgrednike i napadače na novinare treba najstrožije kazniti i naučiti ih lepom ponašanju.

(subota, 16. sep 2017, 21:23) - Kablar [neregistrovani]

Vlast i opozicija

U kojoj drzavi na svetu postoji ovako nesto sto zahteva Obradovic,navedite mi primer,navedite takvu drzavu.Jednom ce u Srbiji opozicija zahtevati da se sljive sade naopako.

(subota, 16. sep 2017, 20:40) - anonymous [neregistrovani]

Apsolutno protiv nasilja!

Svako nasilje i divljanje je nedopustivo, i tu nema šta da se doda. Ono što bih dodala je da zaista nema sučeljavanja mišljenja opozicije i vlasti, gotovo sve TV su im zatvorile vrata. Nije to dobro.