Нападнуте новинарке "Пинка" на протесту Двери

На протесту покрета Двери Бошка Обрадовића испред зграде телевизије "Пинк" физички су нападнуте две новинарке те телевизије. Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је нападач на новинарке приведен.

Новинарке Мара Драговић и Гордана Узелац нападнуте су током протеста на којем је било и других инцидената, пљувања и увреда упућених запосленима у тој телевизији.

Министар Небојша Стефановић је на ТВ Пинк изјавио да је нападач на новинарке приведен и да ће бити предат надлежним органима.

Полиција је саопштила да је приведен Д. В. (1972) из Лучана због напада на Гордану Узелац, те да се ради на утврђивању одговорности због више међусобних туча до којих је дошло на овом скупу.

На снимку Пинк телевизије забележен је тренутак када се један од учесника протеста у трку залеће ка Мари Драговић, али га је зауставио припадник обезбеђења телевизије.

Он је, међутим, након тога, док су га удаљавали, у пролазу, с леђа ударио Драговићеву по глави. 

Драговићева је рекла да су она и још један колега "у једном тренутку видели да Гоца Узелац лежžи склупчана на плочнику и унели су је у зграду". Додала је да је сама добила јак ударац у главу.

После инцидента испред Пинка, протест је настављен испред зграде Владе, где је поручено да се Двери "боре за слободу медија и институција".

Напад на новинарке осудила су новинарска удружења, као и државни званичници и политичке партије.

Двери су, након завршетка протеста, саопштиле да се за време њиховог протеста није догодио никакав напад на новинарке ТВ Пинк, а ако га је и било, како тврде, онда је то могло да се деси само по завршетку протеста и за то одговорним сматрају обезбеђење власника Пинка Жељка Митровића.

Протест, којем су се придружиле и организација Здрава Србија Милана Стаматовића и синдикат "Слога", настављен је испред зграде РТС-а.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 16. сеп 2017, 22:44) - anonymous [нерегистровани]

treba

uvesti zakon dokle novinar moze ici daleko u necemu a ne da radi sta hoce i sta mu padne na umu.Svako mora biti zasticen ali mora i imati granicu dokle moze ici.Na kraju krajeva licno i predsednik drzave ima svoje granice sta moze a sta ne moze dok je na radnom mestu.Pozdrav.