Vulin: "Migovi" stižu do kraja godine, remontovani i ofarbani

Ministar odbrane Aleksandar Vulin na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove rekao je da će šest "migova" iz Rusije u Srbiju stići do kraja godine i to, kaže, remontovani i ofarbani.

Aleksandar Vulin je, navodeći da od NATO agresije nemamo nijednu eskadrilu "migova 29", Vulin je istakao da Srbija ima potrebu za njima još od 2000. godine.

Odgovarajući na pitanje šefa poslanika SDS-a Marka Đurišića kada će "migovi" stići u Srbiju i da li je ta nabavka rezultat neke analize i plana, Vulin je istakao da su "migovi" bili "nasušna" potreba i upitao zašto oni nisu nabavljeni svih ovih decenija.

"Do kraja godine stižu 'migovi', remontovani, ofarbani...", istakao je Vulin.

Vulin je rekao da je "apsolutno za povećanje plata u VS", ali ne linearno.

"Zalažem se da se na prvom mestu plata poveća vojnicima i podoficirima", rekao je ministar odbrane.

Takođe, ministar je naveo da je popunjenost rezerve Vojske Srbije 100 odsto i odbacio kritike opozicije da je primetno osipanje kadra i da se sve manje ljudi prijavljuje za dobrovoljno služenje vojnog roka.

Miroslav Lazanski, poslanik na listi SNS-a, podsetio je da Srbija ima dva školska "miga" opremljena samo raketama i dodao da bi bilo dobro da šest "migova" iz Rusije stignu remontovani jer su nam hitno potrebni za kontrolu našeg neba.

Lazanski je rekao da bi za Srbiju bilo komplikovano da pređe na zapadnu tehnologiju.

"Svi želimo da sistem odbrane bude bolji, respektabilan, da vojska bude poštovana i kod naroda i napolju. U tom smislu treba da podržimo napore da ti avioni dođu", rekao je Lazanski na sednici Odbora.

Raspravu je obeležila debata na ivici incindenta između radikala Božidara Delića i predsednice Odbora o tome šta je borbena gotovost. 

broj komentara 23 pošalji komentar
(četvrtak, 14. sep 2017, 02:10) - milan lala [neregistrovani]

Remont.

Odgovor @ " Nisu usavrseni nego remontovani "
"Nije sija nego vrat " a sta to onda obuhvata remontovanje ako nisu usavrseni ? Remont se i radi da se avioni podignu na visi nivo od postojeceg . Koliko je sad podignut nivo to nam nisu kazali a da su usavrseni sigurno jesu . Pa ko bi normalan dva puta u kratkom roku rasturao isti avion radi unapredjenja. ? Ja mislim da ce oni do dolaska biti na ugovornom nivou sa modernom radarskom resetkom i raketama vazduh-vazduh , vazduh -zemlja. Dugo se o njihovom dolasku prica i o remontu citava godina za to vreme sve se moglo u detalje zavrsiti u Rusiji i bice sigurno zavrseno . Nece Rusi i nasa vlada valjda dozvoliti sprdanje oko tih aviona bice oni ko Svajcarski sat kad dolete.

(utorak, 12. sep 2017, 22:42) - anonymous [neregistrovani]

Pitanje za Sumnjam

Kakve veze imaju migovi i s400?

(utorak, 12. sep 2017, 21:40) - anonymous [neregistrovani]

Korak napred

Za razliku od onih koji pljuju i blate vojsku....ona je daleko bolja i modernija sada nego ranijih godina i daleko se vise radi i ulaze.

(utorak, 12. sep 2017, 20:56) - nina [neregistrovani]

Srbija

Treba ulagati i modernizovati vojsku, oni su nasa snaga i budućnost. Ulaganje u vojsku je veliki napredak za celu zemlju.

(utorak, 12. sep 2017, 20:23) - Slavko [neregistrovani]

Sumnjam

da ti MiG-ovi mogu da odgovore danasnjim lovcima pete generacije. Ako smo vec nesto hteli onda je bolja verzija dva sistema S-400 sa dobro obucenim posadama, Jedan sistem na jug a drugi na sever Srbije.

(utorak, 12. sep 2017, 20:05) - Dejan [neregistrovani]

modernizacija

Modernizacija vojske je bila potrebna i mnogo ranije.

(utorak, 12. sep 2017, 19:11) - Milos [neregistrovani]

Nisu usavrseni, nego remontovani.

Migovi, ako stignu do kraja godine nece biti sigurno unapredjeni na SM varijantu sa boljim radarima, nego samo remontovani i ofarbani kao sto je covek rekao. Ako stignu.

(utorak, 12. sep 2017, 18:34) - anonymous [neregistrovani]

Lepo

Ogledalo stabilne države je jaka i savremena vojska. Puna podrška za sve što vlast radi po pitanju osavremenjivanja vojske.

(utorak, 12. sep 2017, 18:03) - anonymous [neregistrovani]

Komenntar

Sigurnost i unapredjenje nase vojske je od znacaja za buducnost.

(utorak, 12. sep 2017, 18:02) - milan lala [neregistrovani]

MIG

Remontovani i ofarbani stizu iz Rusije , znaci podignuti na najvisi nivo . To je ispravna odluka da se tamo remontuju jer ce biti remontovani na najbolji nacin , zato su bile price o dolasku prolongirane . Ti MiG-ovi su remontovani u tisini , bravo. Ako se ispostuje sve sto je pisano o nivou remonta onda smo dobili super dobre avione.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">