SNS: Najvažniji konsenzus naroda u BiH

Za Srpsku naprednu stranku je od ključnog značaja da se postigne konsenzus sva tri naroda u BiH, da se ne ruši Dejtonski sporazum, ali i da se ne ruši Republika Srpska, izjavio Aleksandar Vučić, zamenik predsednika te stranke.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je povodom razgovora funkcionera Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije s predstavnicima političkih stranaka u Bosni i Hercegovini da je ta stranka  protiv ukidanja Republike Srpske i njenih nadležnosti.

"SNS smatra da se ne može rušiti Dejtonski sporazum na štetu srpskog naroda i za nas je od ključnog značaja da se postigne konsenzus sva tri naroda u Bosni i Hercegovini o njenoj budućnosti", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

U vojnoj bazi Butmir kod Sarajeva danas je održan sastanak zvaničnika SAD i EU s liderima političkih partija BiH o stanju u toj državi.

Reagujući na izjavu predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića o SNS-u, Vučić je rekao da je ta izjava "izraz nemoći" i da govori o snazi SNS-a.

Tadić je nedeljniku NIN rekao da posle izbora ne bi mogao da zamisli vladu DS-a i SNS.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво