Читај ми!

Triše: Impresivna politika Vlade ka EU

Predsednik evropskog ogranka Trilateralne komisije Žan-Klod Triše ocenio je da je politika Vlade Srbije o progresivnom pristupanju Evropskoj uniji jasna, impresivna i ubedljiva.

Žan-Klod Triše je u intrevjuu Tanjugu, na marginama sastanka Trilateralne komisije, rekao da Srbija maršira ka reformama, na polju ekonomije kao i kad je reč o svim drugim elementima koji su potrebni za članstvo u EU.

Triše je primetio da je, očigledno, reč o veoma ambicioznom programu, koji iziskuje vreme.

Prema njegovim rečima, premijer Srbije Aleksandar Vučić je učesnicima ovog skupa izuzetno jasno izložio kako on vidi stvari i kakav je stav Srbije, koji podrazumeva postepeno pristupanje EU.

"Svima nam to izgleda veoma jasno, impresivno i ubedljivo", istakao je Triše, koji je i bivši predsednik Evropske centralne banke.

Upitan šta bi, u kontekstu nedavnog incidenta koji se dogodio tokom fudbalske utakmice Srbija-Albanija, trebalo učiniti kako bi se sačuvala bezbednost regiona i predupredili slični incidenti, on je ukazao da su organizatori dužni da obezbede da se tako nešto ne ponovi.

S tim u vezi, Triše je izrazio uverenje da će predstojeći susret između predstavnika srpske i albanske vlade biti "veoma dobar znak da će taj incident biti bačen u zaborav i da će se krenuti napred".

Triše je predočio da su odnosi sa Rusijom i Ukrajinom veoma važni i da su tema razgovora učesnika trodnevnog sastanka u Beogradu, koji je zatvoren za javnost.

"Mi smo organizacija koja je posvećena miru, prosperitetu, stabilnosti na nivou čitavog sveta - u našem su sastavu Evropljani, Azijci, Amerikanci. Međutim, mi ne donosimo odluke, već omogućavamo razmenu svih mogućih stavova na sistematski način, a naročito o teškim pitanjima", objasnio je Triše.

Prema njegovim rečima, Trilateralna komisija ima za cilj da uspostavi komunikaciju između strana kako bi se problem prevazišao, pre nego što odgovorne institucije donesu odluku.

"Veoma smo počastvovani i zahvalni što nas je Vlada Srbije, zajedno sa srpskom grupom Trilateralne komisije, pozvala u Beograd. Smatramo da je ovo prilika da razgovaramo o svim aktuelnim evropskim temama, kao i da bolje razumemo put Balkana ka EU", zaključio je Triše.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво