Čitaj mi!

Pismo Pokreta socijalista sindikatu "Sloga"

Pokret socijalista poručio je sindikatu "Sloga" da u pregovorima o izmenama Zakona o radu učestvuju reprezentativni sindikati, poslodavci i država i da će oni doneti rešenje koje će značiti boljitak za zemlju.

U pismu upućenom tom sindikatu, Pokret socijalista "neizmerno zahvaljuje na svakodnevnoj brizi o predlogu izmena i dopuna Zakona o radu".

"Vidimo da ste pre svega zabrinuti za procedure donošenja zakona i za procese socijalnog dijaloga, gde vi naravno ne učestvujete jer ne predstavljate nikoga", kaže se u saopštenju i dodaje da bi, kako se ističe, bilo poštenije da se saopštenja tog sindikata potpisuju kao saopštenja DS-a.

"U stvari, nije tačno da ne predstavljate nikoga. Svi u Srbiji znaju da ste vi deo ostatka Demokratske stranke, koja sebe naziva 'Demokratska stranka na staroj adresi'", naglašava se u saopštenju, koje prenosi Tanjug.

Navodi se i da će država sa reprezentativnim sindikatima i poslodavcima doneti dobro rešenje.

"Što se tiče pregovora o izmenama i dopunama Zakona o radu, za to vi ne brinite, na njima učestvuju i učestvovaće, reprezentativni sindikati, poslodavci i država, i svi oni će, u interesu napretka ove zemlje doći do rešenja, rešenja koje će značiti boljitak. Niko neće biti prezadovoljan svim rešenjima, ali Srbija će ići napred", kaže se u saopštenju.

Pokret socijalista ističe da "kao jedina izvorna partija borbene levice u Srbiji", snažno podržava Vladu Srbije i predložene izmene i dopune Zakona o radu, i smatra da će se, donošenjem ovog, i drugih reformskih zakona, stvoriti bolji privredni ambijent.

"To znači nove investicije, nova radna mesta, smanjenje nezaposlenosti, veće plate i bolji standard. Želimo više posla, želimo da živimo od svog rada a ne od svog nerada", zaključuje se u saopštenju.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 03. jul 2014, 20:56) - anonymous [neregistrovani]

vera

To je jedini ministar koji moze da uvede red u tu oblast i da kako tako pomogne u izvlacenju iz ovakve situacije

(četvrtak, 03. jul 2014, 17:51) - Србин [neregistrovani]

Синдикати у ....

Каква Слога, па не могу да истовремено буду и са ДС и да заступају права радника, то једноставно није могуће...

(četvrtak, 03. jul 2014, 16:20) - 007 [neregistrovani]

sloga

uglavnom su sindikati kao sto je sloga i ziveli od nerada, zato se i bune!