Читај ми!

Stevanović: U utorak o sudbini URS-a

Koordinator Ujedinjenih regiona Srbije Veroljub Stevanović rekao je da će u utorak biti poznata sudbina te stranke i najavio, ponovo, formiranje stranke Zajedno za Šumadiju, na čijem je čelu bio, do nastanka URS-a.

Šta će se desiti sa Ujedinjenim regionima Srbija znaće se posle sastanka kolegijima stranke, koji će biti održan u utorak u Beogradu, rekao je Stevanović u izjavi novinarima, prenosi Tanjug.

Komentarišući izlazak 11 odbornika iz vladajućeg URS-a u Kragujevcu Stevanović je rekao da to "ništa posebno ne znači".

"Dakle, ovo je jedna dogovorna priča, nema tu nikakvih problema", rekao je Stevanović i dodao da će ponovo biti formirana stranka Zajedno za Šumadiju.

Na pitanje novinara o čemu je razgovorao sa predsednikom SNS Kragujevca Radomirom Nikolićem sa kojim je danas napustio redovno skupštinsko zasedanje, Stevanović je odgovorio "ni o čemu posebnom".

"To je jedna privatna priča, moja i predsednika odborničke grupe SNS i nema nikakve veze sa politikom", odgovorio je Stevanović.

Stevanović, Nikolić i Saša Milenić su, dok je trajala sednica Skupštine grada, zajedno napustili skupštinsku salu i potom zajedno uz kafu razgovarali.

URS u Kragujevcu napustilo 11 članova

Ujedinjene regione Srbije u Kragujevcu napustilo je 11 odbornika i, kako su danas saopštili, formirali su novu odborničku grupu "Pokret za naš grad - Nebojša Zdravković".

"Ovo ne podrazumeva pristupanje nijednoj drugoj političkoj organizaciji, niti da ćemo napustiti vladajuću većinu", rekao je na konferenciji za novinare predsednik novoformirane odborničke grupe Obrad Turković.

Zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković izjavio je da će "Pokret za naš grad" biti registrovan narednih dana kao grupa građana.

"Svi mi u odborničkoj grupi smo od osnivanja bili članovi G17 plus, a ideja o formiranju postoji duži period", rekao je Zdravković i dodao da je odluka doneta pošto je lider URS-a Mlađan Dinkić podneo ostavku, a stranka nije prešla cenzus na republičkim izborima.

On je dodao da "Pokret za naš grad" priprema program čiji će osnovni ciljevi biti ekonomski razvoj grada, hitna finansijska konsolidacija grada i gradskih preduzeća.

Na pitanje novinara da li izlazak 11 od ukupno 36 odbornika URS-a znači najavu formiranja nove skupštinske većine, Zdravković je odgovorio da, nasuprot glasinama, nisu prešli u SNS.

"Skupština većina nije ugrožena, a iz URS-a smo izašli jer se ne slažemo oko nekih stvari u razvoju grada", rekao Zdravković i objasnio da pre svega misli na konsolidaciju gradskog budžeta i gradskih preduzeća.

U URS-u u Kragujevcu ostala su 24 odbornika u Skupštini grada, jer je jedan, samostalni, prešao u SNS.

Vlast u kragujevačkoj Skupštini ima URS uz podršku stranaka DSS, SPO i LDP, dok su u opoziciji SNS, SPS i DS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво