Читај ми!

Mali: Ne razmišljam da budem gradonačelnik

Nije bilo razgovora o tome da budem kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda, rekao predsednik Privremenog veća Siniša Mali i dodao da o tome i ne razmišlja. Mali ističe da do kraja godine može da počne izgradnja projekta "Beograd na vodi", kao i da će sledeće nedelje biti spojen most Borča-Zemun.

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali rekao je danas da nije bilo razgovora o tome da bude kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda i da o tome i ne razmišlja.

Upitan da li bi prihvatio da bude kandidat za gradonačelnika ako mu SNS to ponudi, Mali je rekao novinarima da o tome nije ni razmišljao.

"Ja sam nekoliko puta rekao da o tome ne želim da diskutujem na ovaj način i ne razmišljam o tome", rekao je Mali.

Upitan da li se razgovora na tu temu, Mali je odgovorio odrično i poručio da se ne bavi time, već da se bavi Beogradom i da ima stvari koje su mu bitnije od toga da li je na nekoj listi za odbornika.

Predsednik Privremenog organa Beograda rekao je da su ključni problemi Beograda to što prethodna vlast nije imala jasnu viziju i strategiju kuda Grad ide i koje korake treba da preduzme, kao i izuzetno teška finansijska situacija.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović danas je raspisao izbore u Beogradu, Negotinu i Pećincima za 16. mart. Stefanović je odlučio i da kampanja može početi tek 29. januara i trajati 45 dana, kako bi se stranke više posvetile radu, a manje promociji.

Sledeće nedelje spajanje mosta Borča-Zemun

Mali je rekao da do kraja godine može da počne izgradnja projekta "Beograd na vodi" i to gradnjom u Savskom amfiteatru, kao i da će sledeće nedelje biti spojen most Borča-Zemun.

Mali je, povodom posete Muhameda el Abara, koji se pominje kao glavni arhitekta projekta "Beograd na vodi", rekao da će Grad sledeće nedelje imati jasniju sliku povodom dinamike i veličine projekta.

"Ostaje ono što sam već i ranije izjavio, da do kraja godine možemo da počenemo da gradimo nešto u Savskom amfiteatru", istakao je Mali.

Mali je rekao da je tender za Prokop već objavljen i da, ako sve bude po planu, u narednih 15 meseci mogu da budu stvoreni uslovi za izmeštanje dela pruge i početak radova.

Mali je demantovao izjavu bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da je Makiš II završen, navodeći da Grad duguje novac izvođačima, izraelskoj firmi "Tahal" i da će izgradnja trajati još oko godinu dana.

Mali je rekao da je dogovoreno da Grad isplati 550.000 evra kako bi se nastavilo sa radovima i 1. septembra krenula probna proizvodnja vode, a da do kraja godine sistem bude operativan.

Makiš II, kako je rekao, gradi se 10 godina i naglasio je da sada stoji, jer nema finansijskih sredstava i u prethodnom periodu ništa nije plaćeno investitoru.

Veletržnice će biti završene za šest meseci

Nova hala "Veletržnice Beograd" trebalo bi da bude završena za šest meseci, a za tu investiciju Gradu nedostaje sedam miliona evra, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, Grad pokušava da obezbedi taj novac i "zatvori finansijsku konstrukciju" u pregovorima sa bankama, kako bi objekat čija je izgradnja počela u oktobru prošle godine, bio završen do jula ili avgusta.

Mali je rekao da izgradnja hale košta više od 800 miliona dinara, a da je izvođaču do sada isplaćeno oko milion evra.

"Do sada je izgradnja finansirana tako što je izvođač radova krenuo da radi, a isplaćeno je samo milion evra. Ostaje nam oko sedam miliona evra koje moramo da pronađemo da bismo investiciju završili", rekao je Mali i dodao da je bilo neodgovorno krenuti u investiciju bez "zatvorene finansijske konstrukcije".

Direktorka Veletržnice Nataša Putnik rekla je da će u novoj hali, koja ima oko 10.000 kvadrata, biti smešteno 40 prodajnih objekata za prodaju voća i povrća.

Ona je rekla da je taj objekat građen po najsavremenijim standardima i da je novo rukovodstvo predložilo smanjenje cena usluga Veletržnice kako bi se podstakao promet, kao i da je planirano da se 1. februara otvori kol-centar koji će poljoprivrednicima omogućiti da u svakom trenutku dobiju potrebne informacije.

To je, kako je navela, način da se poveća konkurentnost i da "Veletržnice Beograd" postanu regionalni centar u toj oblasti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво