Читај ми!

Vučić: Nemilosrdna borba protiv kriminala

Uslediće nemilosrdna borba protiv kriminala, jer nije moguće igrati se sa državom, rekao za RTS Aleksandar Vučić, posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. Predloženo formiranje Službe za borbu protiv narkotika i Službe za borbu protiv ekstremizma i terorizma.

Na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti doneta je odluka da se predloži Vladi formiranje Službe za borbu protiv narkotika i Službe za borbu protiv ekstremizma i terorizma. Na sednici se razgovaralo o ugrožavanju izbornog prava u severnom delu Kosovske Mitrovice i o borbi protiv nasilja na stadionima.

Posle sednice, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je za RTS da će uslediti nemilosrdna borba protiv kriminala, jer nije moguće igrati se sa državom. Međutim, kako je rekao, "neće biti lova na veštice".

Prvi potpredsednik Vlade rekao je i da država "neće progoniti navijače, već kriminalce i narko-dilere".

"Borba za bezbednost i sigurnost na svim javnim manifestacijama biće najobimnija u istoriji Srbije protiv onih koji dele narkotike širom naše zemlje", rekao je Vučić i dodao da je interesantno da je u poslednje tri godine, otkada je krenula borba protiv Šarića, cena narkotika još niža.

Prema njegovim rečima, jasno je da nismo tome posvetili dovoljno pažnje i da ćemo sada morati da rešavamo taj problem na najozbiljniji i najteži mogući način.

Ipak, kako saznaje RTS u narednih 10 do 15 dana uslediće najveća akcija u istoriji Srbije protiv narko-dilera i huligana.

Saznajemo i da je došlo i do pregrupisavanja među navijačkim grupama, tako da su pristalice Rada napravile sporazum sa "zabranjenima", frakcijom navijača Partizana.

Zbog događaja tokom glasanja u Kosovskoj Mitrovici nadležni organi podneće odgovarajuće prijave, najavio je Vučić.

"Za nas je teže u Kosovskoj Mitrovici jer nemamo efektivnu vlast, ali ćemo naći načina i pokazati da će biti kažnjeni svi oni koji su zloupotrebljavali sve slobode koje su im dozvoljene, a oni koji su tvrdili da je neko drugi to organizovao, imaće priliku da to dokažu i pokažu. Nema nikakve sumnje", naveo je Vučić.

Govoreći o predstojećim događajima, utakmici Rad - Crvena zvezda i ponovljenim izborima 17. novembra, Vučić je rekao da su veoma loše bezbednosne procene za oba događaja, ali da će država reagovati i obaviti svoj posao, gledajući da nikome ne ugrozi njegova prava.

Ko će ubuduće imati pravo na obezbeđenje države i rotacije na kolima biće poznato kada nadležni urade novu bezbednosnu procenu za sve koji sada koriste to pravo.

Samo u beogradskoj policiji 450 policajaca angažovano je na obezbeđenju ličnosti. Deset puta manje inspektora bori se protiv trgovine narkoticima.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво