Vučić na Kosovu

Iako mi je Priština naložila da prvo idem u manastir, ja sam prvo došao u Gračanicu među Srbe, rekao Aleksandar Vučić okupljnim građanima u centru Gračanice, gde se održava završni skup Građanske inicijative "Srpska". Ministri Vulin i Selaković pozvali Srbe da u što većem broju izađu na izbore 3. novembra.

12.58 - Vicepremijer Aleksandar Vučić pozvao je Srbe sa Kosova i Metohije da budu odgovorni prema svojoj deci i svojoj budućnosti i da poštuju državu Srbiju i izađu na izbore.

12.33 - Moramo izaći 3. novembra na izbore da bismo oteli maksimum, da bismo uzeli više nego što oni misle da zaslužujemo i da možemo da dobijemo, rekao ministar Vulin na skupu u Gračanici.  

12.26 - Najpre sam došao među Srbe, a tek posle ću posetiti manastir Gračanicu, iako mi je Priština "naložila" obrnut scenario, jer moju posetu smatra verskom, rekao Vučić okupljenim građanima.

12.19 - Recite svima da ko nije za "Srpsku", nije ni za Srbiju, poručio je sa skupa ministar Selaković i pozvao Srbe da u što većem broju izađu na izbore.

11.50 - Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin stigli u Gračanicu. 

11.38 - Građani se okupljaju u Gračanici, kako bi dočekali vicepremijera Aleksandra Vučića. 

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin i ministar pravde Nikola Selaković posetili su Gračanicu, uoči lokalnih izbora koji se u nedelju održavaju na Kosovu.

Aleksandar Vučić je rekao da je najpre došao u Gračanicu među Srbe, a tek posle će posetiti manastir Gračanicu, iako mu je Priština "naložila" obrnut scenario, jer njegovu posetu smatra verskom.

"U Manastir ću otići posle, a oni neka rade šta hoće", poručio je Vučić i dodao da je to uradio "iz prkosa".

Ministar Vulin je pozvao Srbe da izađu na lokalne izbore, zakazane za 3. novembar, i da ne dozvole više nikad da Ibar deli Srbe na severne i južne, kao ni da gradonačelnik u Kosovskoj Mitrovici bude neko ko nije Srbin.

"Moramo izaći 3. novembra na izbore da bismo oteli maksimum, da bismo uzeli više nego što oni misle da zaslužujemo i da možemo da dobijemo", poručio je Vulin na završnom skupu "Srpske" u Gračanici.

Samo Srbi, poručio je, mogu da spreče formiranje Zajednice srpskih opština.

Prvi se okupljenima obratio ministar pravde Nikola Selaković, koji je, takođe, pozvao Srbe da u što većem broju izađu na izbore i glasaju za Građansku inicijativu "Srpska". "Recite svima da ko nije za 'Srpsku', nije ni za Srbiju", rekao je Selaković.

Ministar je poručio da je 3. novembar jedinstvena prilika da se "zaustavi odlazak i omogući povratak Srba na Kosovo i Methoiju".

"Treći novembar je jedinstvena prilika da omogućimo sve ono što smo teškom mukom, sa dosta energije i napora, radili u nekoliko prethodnih meseci - da sprečimo da vidimo i poslednje Srbe da odlaze sa Kosova i Metohije", poručio je Selaković.

Veliki broj građana dočekao je delegaciju iz Beograda aplauzima i uzvicima "Vučiću, Vuline - Srbine". Oni su se pridružili kandidatima Građanske inicijative "Srpska" na bini u centru Gračanice, gde se održava završni skup te inicijative, koju podržava Vlada Srbije. Po njihovom dolasku intonirana je himna Srbije "Bože Pravde".

Građani nose transparente Građanske inicijative "Srpska", zastave Republike Srbije, kao i preduzeća "Trepča".

Centralna ulica u Gracanici je zatvorena za saobraćaj zbog velikog broja ljudi koji se kreću ka centru.

Uočljivo je prisustvo velikog broja pripadnika kosovske policije, koja je postavila po najmanje dva policajca na svakih 20-tak metara, a prisutni su i pripadnici Euleks policije i Kfora.

Vučić je na Kosovo trebalo da otputuje prošle nedelje, ali to nije učinio, jer kosovske vlasti nisu dozvolile ulazak ministru zaduženom za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu.

Osnovni sud u Mitrovici osumnjičio je Vulina za ilegalni ulazak na Kosovo i raspisao potragu za njim.

Vučić je tada rekao da ne želi na Kosovo bez Vulina. Međutim, prištinske vlasti juče su povukle poternicu za Vulinom, jer su utvrdile da je on 16. oktobra na Kosovo, ipak, ušao legalno.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво