Читај ми!

Pretučeni Srbi kod Vučitrna

Petoro Srba iz sela Gojbulja kod Vučitrna pretukla grupa Albanaca iz susednog sela Miroče. Jedan zadržan na bolničkom lečenju u Kosovskoj Mitrovici, a ostali su posle ukazane pomoći pušteni kući. Policija se nije oglasila povodom incidenta.

Veća grupa Albanaca napala je petoro Srba u selu Gojbulja u opštini Vučitrn, koji su nakon toga prebačeni u bolnicu u severnom delu Kosovske Mitrovice. Jedan od povređenih zadržan je na bolničkom lečenju, dok su ostali posle ukazane pomoći pušteni kući.

Kako je Tanjugu rekao jedan od povređenih, Milan Jovanović, grupa Albanaca iz susednog sela Miroče napala ih je motkama oko 12.30, dok su brali jabuke u ataru svog sela.

Dežurni lekar u bolnici u Kosovskoj Mitrovici Saša Dimić rekao je Tanjugu da je oko 14 časova na prijemno hiruško odeljenje dovezeno pet pacijenata starosti od 36 do 42 godine sa kontuzionim povredama glave i tela.

"Četvoro njih je zbrinuto na prijemnom hiruškom odeljenju i posle ukazane prve pomoći, pušteni su na kućno lečenje, a jedan pacijent je zadržan na bolničkom lečenju radi dijagnostike i praćenja njegovog zdravstvenog stanja", rekao je Dimić.

Kako kaže, niko od petorice povređenih pacijenata nije životno ugrožen.

Milan Jovanović, koji je lakše povređen, kaže da Albanci iz susednog sela koji su ih napali od 1999. godine svakodnevno stvaraju probleme, "iako su oni uzurpirali srpska imanja i ogradili kako bi čuvali stoku".

"Selo Miroče su kompletno uzurpirali. Niti ko sme da priđe, niti da proda od njih. Ne daju ni Albancima ni Srbima, sada su krenuli i na naše", dodao je Jovanović.

Mirko Tomašević iz Gojbulje takođe kaže da ova albanska porodica ne da nikome da priđe ni na dva kilometra od njihove kuće.

"Ko god da se pojavi da radi svoju zemlju, bilo da je njiva ili voćnjak, oni ne dozvoljavaju prilazak. Toj porodici je dopušteno sve, verovatno niko neće ništa da preduzme i dopušteno im je da rade Srbima šta hoće", rekao je Tomašević.

U današnjem incident povređeni su još Jovan Jovanović, Aleksandar Perić i Branimir Zarković.

Predsednik sela Gojbulja Bratislav Kostić izjavio je, posle napada, da meštani tog sela zahtevaju da ih od noćas i ubuduće štite policija i pripadnici Kfora.

U Gojbulji, selu koje se nalazi na severu Kosova, živi oko 60 srpskih porodica u potpunom albanskom okruženju. Policija se još nije oglasila povodom incidenta.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво