Čitaj mi!

Pak: Sa Josipovićem o otvorenim pitanjima

U razgovorima predsednika Srbije i Hrvatske tražićemo da se što pre reše otvorena pitanja, kaže savetnica predsednika Nikolića Stanislava Pak. Teme prvog zvaničnog susreta Tomislava Nikolića i Iva Josipovića još se usaglašavaju, navodi Pak.

Okvirne teme prvog zvaničnog susreta predsednika Srbije i Hrvatske, Tomislava Nikolića i Iva Josipovića, u Beogradu još se usaglašavaju, ali Srbija će tražiti što pre rešavanje otvorenih pitanja, pa i ispunjavanje svih obaveza koje Hrvatska kao članica EU ima prema srpskoj manjini, izjavila je savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak.

"Nedopustivo je da i danas Srbi služe pojedinim partijama u Hrvatskoj kao predmet za sticanje preimućstva na političkoj sceni", rekla je Stanislava Pak za Novosti.

"Sa druge strane, u nedostatku boljih argumenata, Srbima se prebacuje nekadašnja retorika i, naravno, koristi se teška ekonomska situacija da bi se napadali za najmanju sitnicu. To nije u redu", ocenila je Pak.

Prema njenim rečima, Srbija treba da primeni Strategiju očuvanja Srba u regionu i da što pre počne sa akcionim planom, kako bi se srpskom narodu omogućilo da opstane i živi bez trzavica na svom ognjištu.

Iako su međusobne optužbe za genocid u nadležnosti vlada dveju zemalja, očekuje se da uslove pod kojima bi došlo do njihovog povlačenja razmotre i predsednici.

Josipović je nedavno izjavio da tužbe još bacaju senku na odnose Hrvatske i Srbije i istakao da treba videti da li još postoje razlozi koji su ih opravdali, podsetila je Pak.

"Danas smo svedoci trijumfa politike nad pravom. Interesa nad moralom. U slučaju tužbe i kontratužbe, čini se da je na delu napad kao najbolja odbrana", zaključila je Stanislava Pak.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 12. sep 2013, 08:33) - anonymous [neregistrovani]

sima

Obaveze Hrvatske države nisu bilateralno pitanje, o upotrebi ćirilice u Hrvatskoj, nema polemisanja, već je to obaveza. Neće valjda opet da se radi i dogovara na uštrb ‚‚Srpskog‚‚ naroda u Hrvatskoj

(četvrtak, 12. sep 2013, 07:48) - anonymous [neregistrovani]

Jahorina

Verujem da će predsednik Nikolić pokrenuti pitanje povratak proteranih Srba sa svojih vekovnih ognjišta i povratak njihove imovine. Što se tiče ćirilice , tu nema posebno šta da se razgovara. Hrvatska je u obavezi da srpskoj nacionalnoj manjini obezbedi upotrebu njihovog jezika i pisma.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">