Umro Jovo Đogo, navodni jatak Ratka Mladića

Penzionisani pukovnik Vojske Republike Srpske Jovo Đogo, jedan od optuženih za pomaganje u skrivanju Ratka Mladića, preminuo je u Beogradu posle teške bolesti, potvrdio je njegov advokat Đorđe Kalanj.

"Jovo Đogo preminuo je juče ujutro u 5.00 časova, nakon što mu je pozlilo zbog teške bolesti. Biće sahranjen sutra u 15.00 časova na beogradskom groblju Lešće", rekao je Kalanj agenciji Srna.

On je naveo da je Đogo oboleo od raka pankreasa, posle čega je imao više operacija.

Jovo Đogo, nekadašnji šef Biroa VRS u Beogradu, koji je na to mesto postavljen po izbijanju rata u BiH optužen je pred Drugim opštinskim sudom u Beogradu da je organizator mreže jataka koja je godinama skrivala Ratka Mladića.

Rođen je u Kalinoviku u istočnoj Hercegovini, u istom mestu gde i Ratko Mladić.

Postupak protiv Jove Đoge i još 11 osoba otpočeo je u januaru prošle godine kada su uhapšeni, a suđenje je počelo krajem septembra.

Pretres je u početku bio zatvoren za javnost, pa se od toga odustalo, a svi optuženi su držani u pritvoru, da bi ih tri meseca kasnije, sud sve pustio da se brane sa slobode.

Đogo je u martu operisan na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Poslednji glavni pretres održan je u decembru prošle godine, ali se na njemu Đogo nije pojavio. Njegovi branioci su tada obavestili sud da mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

Đogo je pred sudom negirao da ima bilo kakve veze sa onim što mu je stavljeno na teret, a u odgovoru na optužnicu naveo da ona "liči na crtani roman o Mirku i Slavku i na TV seriju Otpisani."

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво