Kfor uklonio barikade u Rudaru

Vojnici Kfora su u oko dva sata posle ponoći uklonili barikade koje su lokalni Srbi postavili u mestu Rudare. Tokom akcije nije bilo incidenata.

02.00 - Kfor bez incidenata uklonio barikade u Rudaru. 

00.30 - U Rudaru mirno, Srbi koji su se okupili na barikadi i vojnici Kfora stoje jedni naspram drugih. 

Vojnici Kfora su noćas, četiri sata pošto su ih lokalni Srbi postavili, uklonili barikade kod mesta Rudare na severu Kosova. Akcija je protekla bez incidenata, a pripadnici Kfora su ubrzo zatim otišli ka Leposaviću.

Prepreke od drveta i betonskih blokova su u potpunosti uklonjene,  a most preko Ibra u Rudaru je deblokiran, kao i područje koje je bilo u totalnoj blokadi za vreme operacije koju je sprovodio Kfor.

Iznad Kosovske Mitrovice i Zvečana je, tokom akcije, leteo i i jedan helikopter Kfora.

Posle uklanjanja barikada situacija u Rudaru je mirna. Pošto je akcija završena, Kfor je deblokirao sve putne pravce koji vode ka Zvečanu.

Srbi sa severa Kosova su u subotu uveče postavili nove barikade na magistralnom putu Leposavić - Priština u mestu Rudare u opštini Zvečan. Srbi su nove barikade postavili u znak protesta zbog zatvaranja alternativnih putnih pravaca na severu Kosova od strane Kfora.

Pripadnici Kfora su, u subotu ujutro, počeli akciju zatvaranja alternativnog prelaza Banje. U mestu Štuoce, nedaleko od tog prelaza, dve osobe su povređene gumenim mecima koje su ispalili pripadnici Kfora. 

Kod železničkog mosta u Rudaru je pre 15 dana došlo do najvećih sukoba građana i pripadnika Kfora, kada je ranjeno troje građana i dva vojnika Kfora. 

broj komentara 19 pošalji komentar
(ponedeljak, 18. jun 2012, 01:27) - anonymous [neregistrovani]

Kfor uklonio barikade...

Pa dobro... treba ukloniti i KFOR i EULEKS...

(nedelja, 17. jun 2012, 14:22) - anonymous [neregistrovani]

kosovo

sta radi kfor ono sto ne treba na zalost

(nedelja, 17. jun 2012, 12:22) - anonymous [neregistrovani]

Koji suverenitet?

Bez vojske, policije i sudstva suverenitet države je ravan nuli. Želje (i iluzije) su nešto sasvim drugo.

(nedelja, 17. jun 2012, 11:57) - anonymous [neregistrovani]

@RE: Kfor

Pa dobro,to sto si sve napisao to vec svi znamo.Nista novo,sad nemozemo nista da radimo,jer je Amerika pretisla sve Zemlje koje su u NATO,da budu protiv nas!!! Nadam se.......,ali bice tesko.

(nedelja, 17. jun 2012, 11:25) - anonymous [neregistrovani]

re: KFOR

Prijatelju, mnogo si ti naivan! KFOR ima duznost da bude statusno neutralan i duzan je samo da sprovodi red i mir, da ne dozvoli bilo kakvo nasilje sa obe strane. On je po rezoluciji 1244 statusno neutralan i po toj istoj rezoluciji suverenitet Srbije nije ugrozen! Tako da, pusti me tih prica ko je nalogodavac, a ko izvrsilac, zato sto jedno bez drugog ne mogu da opstanu. Cinjenica je da se na Kosmetu terorisu Srbi, da to radi statusno neutrala vojska, da Srbi nemaju osnovna prava, kao sto je sloboda kretanja... vec 13 godina! Zamisli svoj zivot u takvoj sredini, pa razmisli da li bi tad pravdao huligane koji navodno samo izvrsavaju naredjenja i oni su jelte dobri, ali su naredjenja losa. Sto se Srba na KiM tice, ukoliko dodje do konacnog okrsaja, eto me sa Vama braco voljena! Zajedno do pobede!

(nedelja, 17. jun 2012, 10:47) - anonymous [neregistrovani]

postavite nove

Mora se biti istrajan u ovome, inace cete baciti u vodu sve sto ste do sad uradili sa tim blokadama...

(nedelja, 17. jun 2012, 10:25) - Radovan Krivokapic [neregistrovani]

Uzaludna i opasna borba!

U ovom odnosu snaga u svetu, borba Srba na Kosovu i Metohiji je i uzaludna i opasna. Izlazu svoje zivote velikom riziku, i sto je najgore zivoti mladih ce biti ovim za ceo zivot obelezeni. Kosovo i Metohija su privremeno izgubljeni, i insistiranje na nekoj vrsti autonomije severnog dela je veoma pogresno i stetno za interese Srbije. Kosovo i Metohija je sveta Srpska zemlja, cela, a ne njen jedan deo. Pa sta onda preostaje, da se preostali ljudi koji su tamo ostali ne izlazu nepotrebnom riziku, i da se sacekaju neke nove prilike u svetu, kada ce nam biti vreceno ono sto nam je nepravedno oduzeto.

(nedelja, 17. jun 2012, 10:19) - anonymous [neregistrovani]

Re:KFOR

Pa kako nije kriv kada urusava bezbednost na kosmetu..
KOga briga dal je placen ili ne, oni tamo rade nezakonite stvari.

(nedelja, 17. jun 2012, 08:35) - Krasniqi [neregistrovani]

Opametite se

Srbi!!!

(nedelja, 17. jun 2012, 08:10) - anonymous [neregistrovani]

reakcija

samo hrabro i bez odustajanja i odstupanja ni pedalj. nesmemo da dozvolimo da nam neko dira bracu i sestre vec je red da se nesto po tom pitanju radi. gde su asocijacije gde je sloga gde su politicari, gde je fejsbuk gde je tviter, AJMO!!!!