Čitaj mi!

Potpisani međudržavni sporazumi

Srbija i Rusija su danas, tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu, potpisale sedam sporazuma, memoranduma i protokola.

Međudržavni sporazumi potpisani su u Palati Srbije u Beogradu, u prisustvu predsednika Rusije Vladimira Putina, predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Ministar odbrane Bratislav Gašić i direktor Federalne službe za vojnoteničku saradnju Ruske Federacije Aleksandar Vasiljevič Fomin potpisali su Sporazum o vojnotehničkoj saradnji.

Direktor Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Vlade Srbije Goran Matić i direktor Federalne službe za bezbednost Rusije Sergej Beseda potpisali su Sporazum o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor Federalne imigracione službe Konstantin Romodanovski potpisali su Sporazum o readmisiji i Protokol o njegovom sprovođenju.

Direktor Uprave carina Miloš Tomić i rukovodilac Federalne carinske službe Rusije Andrej Beljaninov potpisali su Protokol između Uprave carina Srbije i Federalne carinske službe Rusije o razmeni podataka o carinskoj vrednosti robe koja se kreće između dve zemlje.

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i generalni direktor Ruske energetske agencije Ministarstva energetike Rusije Anatolij Tihonov potpisali su Memorandum o razumevanju u oblasti energetske efikasnosti, uštede energije i obnovljivih izvora energije.

Direktor Direkcije za infrastrukturu Železnica Srbije Goran Maksić i generalni direktor RZZD Internešenel Sergej Pavlov potpisali su ugovor o rekonstrukciji tri deonice transevropskog železničkog koridora 10.

Direktor Direkcije za organizaciju prevoza Železnice Srbije Njegosav Teofilović i generalni direktor RZZD Internešenel Sergej Pavlov potpisali su ugovor o isporuci 27 dizel motornih vozila za prigradski saobraćaj.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 17. okt 2014, 05:56) - anonymous [neregistrovani]

Spasi nas, Putine!

Vidimo te kao sveca!

(četvrtak, 16. okt 2014, 17:21) - anonymous [neregistrovani]

Спасибо!

:)