Ilić najavio gradnju 5.000 socijalnih stanova

Ministarstvo građevinarstva sprema projekat izgradnje 5.000 stanova za socijalno ugrožene, izjavio Velimir Ilić na izbornoj skupštini Nove Srbije, na kojoj je ponovo izabran za predsednika stranke.

Predsednik Nove Srbije i ministar građevinarstva Velimir Ilić izjavio je u Čačku da njegovo Ministarstvo sprema projekat izgradnje 5.000 stanova za socijalno ugroženo stanovništvo.

Ilić je u svom izlaganju na izbornoj skupštini NS-a u Čačku najavio da će sledeće godine početi izgradnja 1.700 tih stanova.

Rekao je da je Nova Srbija, koja je osnovana pre 15 godina, imala "puno problema" dok je bila u opoziciji, i da su neki njeni funkcioneri "neopravdano proganjani".

"Meni je žao što su neki funkcioneri naše stranke, kao što su Branko Jocić i Milenko Šarančić neopravdano proganjani. Mi ćemo se boriti za njih i dokazati da su bili u pravu", rekao je Ilić na izbornoj skupštini NS-a, koja je u prvom delu bila otvorena za javnost.

Ocenio je da je izgradnja gasovoda "Južni tok" jedna od najvećih investicija u istoriji Srbije, i dodao da je ove godine u Srbiji izdato građevinskih dozvola u ukupnoj vrednosti od tri milijarde evra.

Ilić je rekao da ne očekuje vanredne parlamentarne izbore i ocenio da bi oni sada bili "suvišni", jer bi, prema njegovim rečima, možda poremetili ritam investiranja i novih zapošljavanja.

Zadovoljan je predlogom republičkog budžeta za narednu godinu i sumom koja je opredeljena za ministarstvo koje vodi.

Ilić je odnose u vladajućoj koaliciji ocenio kao "jako dobre".

"Vlada funkcioniše odlično, svi radimo svoj posao, saradnja Vlade i predsednika Srbije je izuzetno dobra, ministarska saradnja je izvanredna. Meni je drago što svi prihvataju projekte koje sam predlagao i ja prihvatam njihove projekte koji su opravdani, pomažemo jedni drugima, atmosfera je radna", rekao je Ilić.

Na izbornoj skupštini Nove Srbije, Velimir Ilić je ponovo izabran za predsednika stranke.

Za potpredsednike su izabrani Dubravka Filipovski, Dragan Jovanović, Velimir Stanojević, Zlata Đerić, Vojislav Knežević i Dejan Rajičić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 14. dec 2013, 18:30) - anonymous [neregistrovani]

kako..

ce to ilic da gradi..cijim novcem..??..

(subota, 14. dec 2013, 16:11) - anonymousRADOVAN 1 [neregistrovani]

socijalni stanovi

Najveca glupost koju sam mogao cuti od Velje Ilica,socijalni stanovi za seoske migrante,koji su ostavili kompletna domacinstva,i prestarele roditelje,i dolunjali u urbarne sredine da zive kao podstanari po memljivim podrumima,sa socijalom,koja je dovela do drasticnog pada nataliteta,i odumiranja Srpskog sela.Srbiji je potrebna predsednicka,a ne parlamentarna vlast,gde ce odlucivati jedan covek,a ne sto partijskih lidera,iEU reziseri.