Vučić: Ja kočim izbor direktora BIA

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da je on "krivac" što još nije izabran direktor BIA, jer nije zadovoljan predloženim kandidatima.

Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je da on koči izbor novog direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), jer nije zadovoljan predloženim kandidatima.

Na konferenciji za novinare posle sastanka sa liderom Nove srpske demokratijeVučić je, na novinarsko pitanje ko koči izbor direktora BIA, rekao da to čini on sam i da mu nije problem da to i kaže.

"Ja kočim, nisam zadovoljan onim što imam u glavi oko predloženih kandidata. Ja sam kriv što još nemamo predloženo rešenje. Nisam zadovoljan, a to je suviše važno mesto da bi odluka bila prebrza", kazao je Vučić i dodao da mu nije teško da kaže kada koči, za razliku od drugih koji sve vreme koče sve živo i ćute.

Prvi potpredsednik Vlade i predsednik SNS-a rekao je da nije razumeo smisao najave Demokratske stranke da će organizovati proteste ukoliko lider DS-a Dragan Đilas bude smenjen sa mesta gradonačelnika Beograda.

"Što se nas tiče, mirni protesti su uvek dobri i govore o demokratskom društvu, ali ne znam kako bi to promenilo eventualnu odluku o smeni vlasti u Beogradu", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će Glavni odbor SNS-a na kome će biti reči o smeni vlasti u Beogradu biti održan pre 24. septembra, za kada je zakazana sednica gradskog parlamenta.

On je rekao i da će podržati mirne proteste DS-a najavljene ukoliko gradonačelnik bude smenjen, što, kako je naveo, govori o tome i koja je odluka SNS-a kada je to u pitanju.

"Ako im bude nedostajalo ljudi, možemo i da im pomognemo", poručio je Vučić.  

broj komentara 42 pošalji komentar
(četvrtak, 19. sep 2013, 14:06) - anonymous [neregistrovani]

Sto puta razmisliti

Pa jeste suvise vazno mesto, sa svim informacijama o svima nama, da se ne daj Boze neki pohlepni izdajnik domogne te pozicije.

(četvrtak, 19. sep 2013, 12:59) - anonymous [neregistrovani]

Backstage

Ko zna koga su stavili za kandidate. Ko zna sta se desava iza zavese.

(četvrtak, 19. sep 2013, 12:57) - anonymous [neregistrovani]

Zoric Vladimir

Vec vidim u prvi red se okupili oni za koje se iz aviona zna kakve direktne koristi imaju od te pozicije.

(četvrtak, 19. sep 2013, 01:02) - anonymous [neregistrovani]

Nidza

Niko ne bi zeleo da na ovako odgovornoj poziciji dodje nestrucno lice ili lice koje ce nesavesno obavljati posao.

(sreda, 18. sep 2013, 21:22) - petark [neregistrovani]

...

Naravno da koci...ne moze na takvo mesto da dodje bilo ko. Taman nam je krenulo pa bilo bi bezveze sad da se napravi fatalna greska

(sreda, 18. sep 2013, 21:17) - Stanko [neregistrovani]

kandidat

Mislim da Vučić ima pravo da insistira da se na mesto direktora BIA izabere najbolji mogući kandidat.

(sreda, 18. sep 2013, 19:52) - Vinnie Paul [neregistrovani]

BIA

Pošteno, dok ne naiđe savršen kadar za to mesto ne treba popuštati.

(sreda, 18. sep 2013, 18:11) - anonymous [neregistrovani]

Nevena


Odluke donete prebrzo su u većini slučajeva pogrešne. Zato je dobro da se izbor direktora BIA izvrši tek kada kandidat poptpuno zadovolji kriterijume za tu funkciju. Vučić opravdano odlaže taj trenutak.

(sreda, 18. sep 2013, 17:31) - ana [neregistrovani]

nada

Jasno je da Vučić samo želi najboljeg među dobrima. A činimu se da takvog trenutno nema u ponudi. Ovo je jako odgovorno mesto i takvi ljudi moraju biti na njemu.

(sreda, 18. sep 2013, 17:17) - Danijel BC [neregistrovani]

Polako...

Direktor BIA-e mora da bude osoba koja će savesno raditi taj posao. To nije fraza, to je činjenica! Jer je to izuzetno delikatno mesto! Dosta nam je više onih koji su upravljali BIA-om na način koji je štetio državi, koji je ugrožavao bezbednost običnih ljudi, a štitio određene političare i njihove tajkune, kriminalce! Teška je ovo odluka!