Čitaj mi!

Ješić odbio da otvori Sajam

Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić odbio je da otvori Sajam lova, ribolova i sporta zbog toga što planirano da u ceremoniji otvaranja učestvuju i "nelegitimno izabrane vlasti Novog Sada". Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da Ješić koristi tu manifestaciju za obračun sa političkim protivnicima.

Na zvaničnom sajtu Vlade Vojvodine je objavljeno da je Ješić odbio da otvori 45. Sajam lova, ribolova i sporta (LORIST) zbog toga što je u ceremoniji otvaranja trebalo da učestvuju predstavnici "nelegitimno izabrane vlasti Novog Sada".

Ješić je objasnio da bi učešće na ovakvom događaju značilo prihvatanje aktuelnih lokalnih vlasti i "načina na koji su se oni tu našli", navodi se dalje na sajtu.

"Smatram da nisam dovoljno tolerantan ni pomirljiv da bih zajedničkim učešćem u ovoj manifestaciji mogao pružiti legitimitet ilegalno, nepošteno i nezakonito postavljenim predstavnicima lokalne vlasti", rekao je Ješić, a prenosi sajt pokrajinske vlade.

Na ovakav istup Ješića reagovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenom da su Novosađani sadašnjoj gradskoj vlasti pružili poverenje i da je grad dobio legalnu i legitimnu vlast.

"Ponašanje kojim je potpredsednik Vlade Vojvodine iskazao netolerantnost prema izboru Novosađana predstavlja uvredu za sve one koji žive u Novom Sadu i koji posećuju naš grad", piše u saopštenju i dodaje se da otvaranje prestižne manifestacije kao što je LORIST treba da šalje poruku razvoja i regionalne međunarodne saradnje a ne, kako se navodi, da širi politički obojene poruke.

Iz kabineta gradonačelnika ističu da je zbog nesmotrenog poteza Gorana Ješića bačena senka na ovu manifestaciju.

"Ješić sa funkcije na kojoj se nalazi treba da deluje kao predstavnik svih građana, a ne kao član partije. LORIST je poslužio pojedincu kao bojno polje za obračun sa političkim neistomišljenicima, umesto da se uz poštovanje institucije sistema i tradicije priredbi otvori", ističe u saopštenju gradonačelnika Vučevića.

LORIST je jutros otvorio državni sekretar u Minstarstvu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Danilo Golubović, a svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Vučević.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 25. sep 2012, 19:57) - viktor [neregistrovani]

sajam????

Kakve veze ima sajam sa politikom,ko je na vlasti ili ne.Ako je datum za otvaranje sajma danas,bice otvoren danas.Otvaranje sajma ili bilo koje druge manifestacije nebi trebalo da ima vezu sa politikom.Jadan smo mi narod sa ovakvim politicarima!!!!!!!!!!!!!!!!