Читај ми!

Zimska idila na jugozapadu Srbije – sneg u aprilu zabeleo krovove

U Novoj Varoši, Novom Pazaru i Raški od noćas pada krupan sneg. Palo je oko pet centimetara snega, javljaju izveštači RTS-a. Veje i na Kopaoniku i Goliji. Meteorolozi predviđaju da padavine prestaju posle podne.

Hladni talas je, osim planinskim predelima, doneo snežne padavine i nižim delovima Srbije.

Krupan sneg od noćas pada u Novoj Varoši, a izveštač RTS-a javlja da je palo oko četiri centimetra.

Sneg je obeleo i potkopaonički i podgolijski kraj. Krupan sneg pada od ranih jutarnjih časova na teritorijama Novog Pazara, Raške i planinskih sela.

Visina snežnog pokrivača kreće se od jednog do pet centimetara. Voćari napominju da u ovim krajevima vegetacija i cvetanje kasne u odnosu na veći deo Srbije pa ne očekuju da će padavine i kratkotrajne niske temperature uticati na prinos i rod voća.

Nadležni iz Puteva apeluju na dodatni oprez s obzirom na to da je dobar deo vozača zimske gume već zamenili letnjim. Svi prilazi planinskim centrima u novopazarskom i raškom kraju su prohodni.

Sneg je zavejao i puteve na Goliji. Na pravcu od Prekog Brda do Odvraćenice, gde sneg pravi najveće probleme, nalazi se samo kuća Milojice Veličkovića koji je naveo da je palo oko 60 centimetara snega.

Na Goliji je sneg i proteklih dana pravio probleme putarima, a kod Odvraćenice su tokom vikenda reagovale i spasilačke službe i izvlačile putnike iz zavejanih automobila. 

Snega ima i na Kopaoniku. Reporter RTS-a javlja da je putni pravac od Brzeća ka Kopaoniku je prohodan za saobraćaj, iako sneg pada od sinoć. Na kolovozu ima do pet centimetara snega, a na planini 35 centimetara. Magla smanjuje vidljivost na 200 metara.

Zabelelo se i u centralnom delu Kosova i Metohije, ali se sneg nije zadržavao na kolovozima. Sneg je padao i u Sjenici i na Zlatiboru. 

U celoj zemlji je oblačno i sveže. U nižim predelima povremeno se očekuje kiša, a na planinama sneg. Prestanak padavina očekuje se posle podne i uveče.

Najniža temperatura od 1 do 5 stepeni, a najviša dnevna od 7 do 14 stepeni.

Toplije vreme se očekuje od sutra, sa najvišom dnevnom temperaturom do 19 stepeni.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво