Читај ми!

Вејавица на Голији у априлу, Жандармерија и Горска служба спасавали завејане

Априлски снег изазвао главобоље возачима на Голији. У спасавању завејаних учествовали су "Путеви Ивањица", општинска Горска служба и Жандармерија.

На путу Одвраћеница – Преко Брдо данас су општинска Горска служба спасавања Ивањица и припадници Жандармерије учествовали у спасавању путника на Голији.

Услед јаког ветра створени су сметови, тако да су из правца Ивањице, били блокирани камион штицар и путничко возило, док су из правца Одвраћенице била завејана три путничка возила. Висина снега на том потезу је око пола метра. 

У прекиду је саобраћај на правцу Одвраћеница – Преко Брдо. Путари покушавају да пробију тај путни правац али им посао отежавају снег који веје и јак ветар. Мештани на Одвраћеници кажу да највише проблема има у правцу ка Јанковом камену и ниже ка Ивањичком крају.

Припадници Жандармерије и даље су на терену. Апелује се на путнике да због неповољних временских услова не крећу ка том путном правцу.

Путни правац Одвраћеница-Преко Брдо, дуга је 12,5 километара и налази се на највишим пределима планине Голије на више од 1600 метара надмосрке висине. Током зиме често је непроходан због снежних мећава и јаког ветра који стварају сметове.

Правац ка Рашки, (Пашајлијски до је деоница која је увек у снежном тунелу) проходан је са зимском опремом. Пут ка Новом Пазару је проходан. 

На Копаонику, такође, пада слаб снег, па је снежни покривач достигао 20 центиметара. У том делу земље сви путни правци су проходни. 

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво