Šabac: Krediti za termoizolaciju

Zgrade u Šapcu koje su povezane na daljinski sistem grejanja imaće bolju termoizolaciju.

Na hitnoj sedici Skupštine grada Šapca, usvojena je odluka o zaduženju gradske Toplane kod Evropske banke za obnovu i razvoj.

Kredit od dva i po miliona evra biće iskorišćen za termoizolaciju zgrada koje su povezane na daljinsko grejanje.

Radovi su planirani u četrdeset stambenih jedinica, a rok otplate je do dvanaest godina.

"Ovaj kredit će omogućiti građanima Šapca da imaju niže račune za grejanje, i da usled tih nižih računa za grejanje mogu da vrate kredit. Znači, ne radi se o nikakvoj donaciji, nego o prosto o kreditnom zaduženju građana Šapca", objašnjava kaže Slobodan Jerotić, direktor JKP Toplana u Šapcu.

Uloga Toplane je da plati radove, navodi Jerotić, radovi će biti finansirani iz Evropske banke za obnovu i razvoj, na osnovu tendera koji će biti objavljen narednih dana. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво