Bebe uživale u predstavi u subotičkom pozorištu

U Dečjem pozorištu u Subotici proteklog vikenda premijerno je izvedena predstava „Pričalice". To ne bi bilo ništa neobično za subotički teatar za najmlađe da nije reč o predstavi za bebe.

Bebe su najpre naučile da na rukama i nogama imaju po pet prstića. To je deo interaktivne predstave osmišljene da najmlađi kroz igru i ponavljanje steknu osnovna saznanja o sebi i okruženju.

"Prezadovoljan sam igrom mojih kolega, ali sam još zadovoljniji reakcijom dece, pošto su deca stvarno učestvovala u čitavoj priči i interaktivno se sa nama igrala", kaže Branislav Trifković, glumac i  reditelj predstave "Pričalice".

Komad je inspirisan knjigom "Logopedove pesmice za progovaranje" subotičkih logopeda Danijele Rodić i Dragane Dženopoljac koje su je napisale da bi potpomogle sve kasnije dečje progovaranje.

"Želeli smo da na ovaj način promovišemo našu struku, ali i da pomognemo roditeljima da pokažemo kako da stimulišu progovaranje kod dece i govorno-jezički razvoj uopšte", objašnjava logoped Dragana Dženopoljac.

Predstava zaslužuje najvišu ocenu, kažu roditelji, jer niko nije zaplakao, ni zaspao. Zabavnu i korisnu predstavu, po svemu sudeći, očekuje dug vek pred najstrožom i najiskrenijom publikom.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">