Ko može biti roditelj u SOS dečjem selu u Kraljevu

Deca koja žive i odrastaju u SOS Dečijem selu u Kraljevu su bez roditeljskog staranja, ali imaju svu potrebnu ljubav i pažnju zahvaljujući SOS mamama koje su tu da im obezbede siguran dom i toplo porodično okruženje. Njihovo radno vreme ne postoji. Briga o deci traje 24 sata, 365 dana u godini.

Porodične kuće u Dečijem selu u Kraljevu su velike i komforne. Zorica Stekić je SOS mama i živi u jednoj takvoj kući sa šestoro dece. Najmađem detetu, koje još ne ide u školu, pomaže u crtanju i sricanju prvih slova. Deset godina živi u SOS selu. Njen novi dom je pun uspomena i ljubavi, kako kaže.

"Dečija ljubav je dragocena. To je nešto što ostaje za ceo život i raste. To je nešto najlepše što se može dobiti u životu kao poklon", kaže Zorica Stekić, SOS mama.

Od juna ove godine u SOS selu žive Suzana i Goran. Oni su bračni par i deca su ih od srca prihvatila što je bio prvi uslov da postanu SOS roditelji.

"Naša iskustva do sada su pozitivna. Znači deca su divna, puna ljubavi, njima je potrebno puno ljubavi koju mi imamo", kaže Suzana Stojanović Orlović, SOS mama.

Goran predstavlja, barem do sada, prvu očinsku figuru ovde, na koju deca mogu da se ugledaju. Smatra da je to velika odgovornost.

"Igramo fudbal na terenu, košarku. Ima ovde preko puta igralište isto. Znači to je. Predivno je sa njima raditi, samo mora čovek da ima strpljenja sa njima jer opet su to deca koja su ostavljena, ona su izgubila poverenje. E sada mi moramo da stvorimo to poverenje kod njih", kaže Goran Stojanović Orlović - SOS roditelj.

Od mame i roditelja SOS selo ne zahteva da se odreknu svog života. Ovde imaju sve uslove da podižu i svoju decu što je povoljnost, pogotovo za bračne partnere. Politika Dečijeg sela uostalom je takva da se roditelji i deca, braća i sestre, nikada ne razdvajaju.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво